Óvodákat és iskolákat újítottak fel Csongrádon

Helyi hírek Ország

Két óvoda és két iskola épületét újították fel uniós támogatással Csongrádon több mint 280 millió forintból – tájékoztatta az önkormányzat az MTI-t.

A közlemény szerint a fejlesztésnek köszönhetően az ingatlanokat gazdaságosabban lehet fenntartani, megszépültek az épületek, javult az ott dolgozók és a gyermekek komfortérzete.

A 380 diákot oktató Galli János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában az elavult nyílászárókat korszerűekre cserélték, utólagos külső hőszigetelést kapott az épület, így télen csökken a fűtés költsége.
Hasonló korszerűsítés történt a Kozmutza Flóra Általános Iskola és Szakiskola csongrádi tagintézményében is, ahol félszáz, fogyatékossággal élő gyermeket nevelnek.

Két óvoda is komfortosabbá vált: a harminc férőhelyes Bokrosi Napsugár Óvoda és a négy csoportban száz gyermeket ellátó Bökényi Napraforgó Óvoda. Utóbbi a város második legnagyobb létszámú óvodája, mindkettő egy-egy egész városrészt szolgál ki. A beruházás során ezek az épületek is teljes utólagos külső hőszigetelést kaptak, kicserélték az elavult nyílászárókat, valamint akadálymentes mosdókat alakítottak ki – áll a közleményben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük