Bíróság előtt a fancsikai orvvadászok

Helyi hírek

Orvvadászat bűntette, lőfegyver engedély nélküli megszerzésével elkövetett lőfegyverrel visszaélés bűntette és más bűncselekmények miatt állnak bíróság elé.

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség vádirata szerint B.L. és B.Á. 2016 elején a debreceni használtcikk piacon egy ismeretlen személytől, közösen vásárolt egy hangtompítóval és távcsővel felszerelt lőfegyvert, valamint 100 darab lőszert. 2016. szeptember 27-én délután a vádlottak a Fancsika 2. számú tó környékére, az Egyetértés Vadásztársaság vadászterületére mentek. Magukkal vitték a fegyvert és legalább 77 töltényt is. A vadászterületen elejtettek egy 22 és egy 24 kilogrammos őzsutát. Az egyiket elszállították a kilövés helyéről, a másikat a közelben futó út széléhez vitték. Valaki észrevette a két férfit, ezért a vádlottak hátrahagyták a 22 kilogrammos őzet és elhagyták a helyszínt. Nagyjából 2 kilométerrel arrébb a másik őzsutát egy zsákba tették, és a fegyverrel, lőszerekkel együtt elrejtették – írja a vád. B.L. és B.Á. vissza akart menni a hátrahagyott őzért is, de a mezőőrök feltartóztatták őket és értesítették a rendőrséget. A vád szerint B.L. és B.Á. soha nem rendelkezett fegyvertartási engedéllyel, és nem volt
vadászati jogosultságuk sem.

A vad védelméről, a vadgazdálkodásról, valamint a vadászatról szóló FVM rendelet szerint az őzsuta vadászati értéke 100 ezer forint. A vadásztársaság 200 ezer forintos kárából az ügyészség szerint 73 ezer forint térült meg.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.