Bemutatkozott a hajdúböszörményi család és karrierpont a nemzetközi expón

Helyi hírek

A mentor segítségét többen is igénybe vették augusztus 10. és 12. között, amikor a Hajdúböszörményi Család és KarrierPONT kitelepült a Hajdúsági Expo és Traktorhúzó Európa Kupára.

Minden látogatót – felnőtteket, gyerekeket, családokat, gyermeküket egyedül nevelő, ápoló szülőket, beteg családtagjukat otthon ápoló nőket, férfiakat, leendő és aktív munkavállalókat, s munkaadókat –  szeretettel vártak a Hajdúböszörményi Család és KarrierPONT standjában a 2018-as Hajdúsági Expo és Traktorhúzó Európa Kupán (amelynek a helyi Széchenyi István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium adott otthont). A programon a KarrierPONT szolgáltatásairól, munka és család viszonyainak új megközelítéséről, anya-apa, férfi-nő családon belüli és társadalmi szerepeinek kortárs szemléletéről informálódhattak az érdeklődők. A központ munkatársai, önkéntesei megragadták az alkalmat, hogy mintákat mutassanak család és munka összeegyeztetésének új lehetőségeiről. „Mi több”, az iroda mentora is készenlétben állt.

 

Mindenkit érint a kérdés

A szemléletfejlesztés célcsoportjába tartozott a rendezvényen minden Expo-látogató, nem csak azok, akiket közvetlenül érint a jelzett konfliktus, hiszen bárkinek a környezetében lehetnek olyan emberek, akiknek a család és munka összeegyeztetése gondot okoz, a láthatatlan munka miatt a négy fal közé kényszerülnek, pedig szeretnének dolgozni. Végül és nem utolsó sorban a társadalom minden rétegét megszólították a szemléletformáló programelemekkel. Minderre jó alkalom a nagy múltú, nemzetközi Expo, amely a megyében és helyben lakó emberek, családok tömegeit is vonzza.

A kényelmes és plakátokkal, szórólapokkal ellátott vöröskeresztes KarrierPONT magára vonta a figyelmet. Tájékoztató beszélgetésekkel, információs szóróanyagokkal várt mindenkit. A látogatók szívesen megálltak a standnál, érdeklődőek voltak. A nap sikere, hogy többen felvették a kapcsolatot a mentorral is, és nyomban segítséget kértek tőle, beszélgettek vele.

A kitelepülésen a családok lelki és testi egészségfejlesztésére is hangsúlyt helyeztek. Különböző szűréseken – többek közt vérnyomás, vércukor, koleszterin – vehettek részt az érdeklődők. Az Expo első két napján önkéntes véradásra invitálták a 18-65 év közötti hölgyeket és urakat. Megkérték őket, gondoljanak ezzel is azokra, akiket nem láthatunk, mert gondjaik, betegségeik miatt „láthatatlanul” segítségre szorulnak.