Hét új városba indít repülőjáratot a Wizz Air Debrecenből

Helyi hírek

Hét új járatot nyit a Wizz Air Debrecenből és egy új Airbus is érkezik a városba – jelentette be Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója.Az új járatok a következők:

Dortmund, Németország (kedd, csütörtök, szombat) december 15-től

Sheffield, Nagy-Britannia (csütörtök, vasárnap) december 16-tól

Bázel, Svájc (csütörtök, vasárnap) december 16-tól

Barcelona, Spanyolország (hétfő, péntek)  december 17-től,

Larnaca, Ciprus (szerda, vasárnap) 2019. március 31-étől

Palma de Mallorca, Spanyolország (vasárnap) 2019. március 31-től

Valletta, Málta (hétfő, péntek) 2019. április 1-jétől

Váradi József elmondása szerint Debrecen nagyon kedvező helyzetbe került azzal, hogy a Ryanair bezárta a nagyváradi bázisát, ezzel a repülőtér olyan pályára került, amely képes lesz a régió fejlődését előre mozdítani. Debrecenből a járatok elindulását követően 14 úticél lesz elérhető 11 országban.

32372906_1012486775567106_2485120338627657728_n-580x384

Közlése szerint a Wizz Air 17 hét alatt 21 repülőgépet vesz át, 70 új útvonalat indít és 700 járattal növeli a kapacitást. A légitársaság éves gördülő utasforgalma idén áprilisra meghaladta a 30 milliót, hálózata pedig a legkiterjedtebb Európában: 44 ország 141 célállomására repülnek 600 útvonalon.

A Wizz Air londoni bázisrepülőterén, Lutonban a szakszervezetek május 25. és 30. között sztrájkot helyeztek kilátásba. Ezzel kapcsolatban Váradi József az MTI kérdésére válaszolva elmondta, folyamatosan tárgyalnak a repülőtérrel, de sztrájk esetén járatkésésekre és járattörlésre is számítani lehet a Wizz Air hálózatában.

Papp László, Debrecen polgármestere a sajtótájékoztatón azt mondta, hét évvel ezelőtt, a Wizz Air járat- és bázisnyitása előtt a repülőtéren 47 ezer utast kezeltek, 2017-ben ez a szám 318 ezerre növekedett. Szerinte az új járatoknak köszönhetően 2019 év végére akár 600 ezerre is növekedhet a repülőtér utasforgalma. Ezzel Debrecenbe kerül a régió légiközlekedési súlypontja – tette hozzá.

Elmondta, a repülőtér teljesítménye nagy hatással van a régió gazdaságára, 2015 és 2018 között közel 5 ezer új munkahely jött létre a városban és 160 milliárd forint külföldi működő tőke érkezett a régióba.

A repülőtér fejlesztése is folytatódik, a 2-es szintű, nagyobb biztonságot és pontosságot adó műszeres leszállító berendezés (ILS II) telepítésre már elkezdődött, várhatóan 2019 év végén helyezik üzembe, a teljes bekerülési költség 1,3 milliárd forint.

Az új járatok indításával 36 új munkahelyet teremt a városban a Wizz Air, amellyel a cég munkavállalóinak száma Debrecenben 74-re nő.

Az AIRportal.hu kérdésére válaszolva Váradi József a lutoni repülőtéren tervezett sztrájkkal kapcsolatban elmondta, folyamatosan tárgyalnak a repülőtérrel és próbálnak felkészülni a helyzetre, de azt ma még pontosan nem tudni, hogy mekkora hatásai lesznek a sztrájknak. Az azonban biztos, hogy járatkéséseket, esetleg járattörléseket okoz majd a Wizz Air hálózatában a repülőtéri személyzet sztrájkja.

9 thoughts on “Hét új városba indít repülőjáratot a Wizz Air Debrecenből

  1. Tisztelt Cím!
    Tudtom szerint Magyarország um.”Víz Nagyhatalom”,Spanyolországban tiszta ivóvíz hiány van.Vajon mennyire érné meg a napi járatokkal vizet exportálni?
    Köszönöm a lehetőséget.
    Tisztelettel

  2. Örülünk neki és köszönjük!!! 👍 Németország és Debrecen közötti járatra már régóta vártunk!!! Talán valamikor lesz még egy, például Hamburg- Debrecen.

  3. Nagyon varos mar a Debrecen-Bristol jaratott.Sok Magyar el erre fele sot a Walesi magyarokknak es kozelebb lenne mint Luton.Legyszives legyen Ilyen jarat is.Kos onom

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.