Sztárvendégekkel majálisoztak a nánásiak

Helyi hírek

Május beköszöntére, a tavasz megérkezésére vidám ünnepségekkel, a régi hagyományok felelevenítésére emlékeznek évről évre a városban is.

A hajdúvárosban két néphagyományt is felelevenítettek április utolsó napján: a májusfa állítást és a szerenádozást. A májusfa közös feldíszítése mellett a szervezők felidézték a hagyományok eredetét, múltját. Közben ügyes kezek feldíszítették a város fáját, majd elhelyezték a Művelődési Központ előtti parkban.

A szerenádozás hangulatát a Nánási Népdal, Nóta és Tánckedvelők Egyesülete, a Nánási Hajdú Bokréta Hagyományőrző Egyesület, a Hajdúnánási Ezüstkor Nyugdíjas Egyesület, valamint a Lente Lajos Magyarnóta Egyesület tagjai elevenítették fel, akik előbb a város főterén állítottak májusfát, majd a város utcáin szekerezve adtak szerenádot a hajdúnánási hölgyeknek, utcáról utcára járva énekeltek a város forgalmasabb helyein.

Másnap délután a városi Majális a Köztársaság téren felállított színpadon folytatódott. Két órától a gyerekeket ugrálóvár és kézműves foglalkozások fogadták. Mindeközben népszerű melódiákkal szórakoztatta a közönséget Merényi Ákos, majd Révész Kincső mozgatta meg Zumba Fitnessel a főtérre látogatókat.

Késő délután Gregor Bernadett, a Stádium zenekar, majd az est zárásaként a Children of Distance zenekar lépett fel a város színpadán.