Elfogták a csengeri “örökösnőt”, aki Kósa Lajost hülyítette mesés vagyonával

Helyi hírek

800 millió forintot ígért Debrecen egykori polgármesterének az 1300 milliárdos – állítólagos – örökségéből.Néhány órával az elfogatóparancs kiadása után a svájci hatóságok elfogták a szélhámossággal vádolt “csengeri örököst”, Szabó Gáborné Matkó Máriát – tudta meg a Pesti Srácok.

A portál úgy tudja, a csengeri asszony, aki tíz éven állította, hogy hatalmas vagyont örökölt külföldön, egy nappal azelőtt hagyta el Magyarországot, hogy a csalás miatt nyomozást folytató NNI beidézte volna gyanúsítotti kihallgatásra.

Ügyvédjén és a vele többször interjút készítő Független Hírügynökségen keresztül azt üzente, nem hajlandó hazajönni.
A csengeri asszony Kósa Lajossal is kapcsolatban állt, a Magyar Nemzet korábban arról írt, hogy az egykori miniszter maga adta meg anyja adatait, hogy “részesülhessen a csengeri örökségből”.
A cikk szerint “vélhetően azzal a szándékkal készíthette” Kósa Lajos a nem hivatalos dokumentumot, hogy az 1300 milliárd forintos állítólagos németországi öröksége kezelését rá bízó Szabó Gáborné a megfelelő helyre tudja utalni az ígért 800 millió forintot (2,6 millió eurót). Az ajándékozási szándékról hiteles közjegyzői okirat is készült. Kósa a saját és a kormánypárt kommunikációja szerint csalás áldozata lett.

A nő történetét a botrány kirobbanásakor, másfél hónapja Csengeren, a család barátjaként bemutatkozó rejtélyes férfi mondta el a HVG kamerái előtt: