Debreceni repülőtér

Márciusig 73 ezer utas fordult meg a debreceni reptéren

Helyi hírek
2018 márciusában is jelentősen fejlődött a debreceni légi utasforgalom. Harmadával többen, mintegy 26110-en vették igénybe Magyarország legdinamikusabban fejlődő repülőterét, mint tavaly márciusban. Ez minden idők legerősebb márciusi és egyben első negyedéves utasforgalma (72950 fő, 28 százalékos növekedés) volt a Debrecen Airporton.

Az emelkedő olajárak ellenére a Debrecen Airport utasforgalmának növekedése 2018 első negyedévében is stabil maradt. Stratégiai partnereink, a Wizz Air a debreceni bázis gépével már március vége óta több frekvenciával közlekedik. Európa egyetlen 5-csillagos légitársasága a Lufthansa, mely a múlt héten a 2. születésnapját ünnepelte Debrecenben, pedig már hetente 5-ször repül március vége óta. Az Európai Unió, Oroszország és Izrael 8 gazdasági és turisztikai szempontból is fontos régiójával van közvetlen légi összeköttetése Debrecennek és így a kelet-magyarországi régiónak egyaránt – értékelte az adatokat Tamás László, a Debrecen Airport járatfejlesztési igazgatója

A reptér vezetése 2018-ban további dinamikus növekedésre számít a külföldi turisták és üzleti utasok által eltöltött vendégéjszakák számát illetően. Kárpátaljáról, Kelet-Szlovákiából és a Partiumból és Szabolcs-Szatmár megyéből is egyre többen választják a repülőteret, hiszen ez a legközelebbi és legtöbb alacsony viteldíjú úti céllal rendelkező regionális repülőtér a régióban.

A nyári charter szezonban a rendszeres német beutazó charter gépek mellett, Törökországba már hetente 2-szer, Görögországba Zakynthosra és Bulgáriába, Burgaszba, illetve nagyobb gépkapacitással az egyiptomi Hurghadába is biztosítanak nyári járatokat.

A nyár abszolút újdonsága és egyben slágerdesztinációja idén Barcelona, Katalónia fővárosa lesz, és 2018. június közepétől szeptember végéig elérhető a Debrecen Airportról. Fontos információ azoknak, akik a nyaralásukat charter légitársasággal szeretnék Debrecenből megvalósítani: A piacon évek óta túlkereslet mutatkozik, így idén is a last minute-re számító utasok igényeit nem biztos, hogy minden esetben ki fogják tudni elégíteni, így időszerű a következő hetekben lekötni a nyári utakat, hiszen utána már a szabad időpontok és repülőjegyek száma erősen limitált lesz.

A legtöbb utast szállító partnerünk, a Wizz Air a nyári menetrendtől heti 9, illetve a csúcsszezonban heti 10-szer közekedik Londonba, ill. a nyári iskolai szünetben Eindhovenbe is hetente 3-szor utazhatunk Debrecenből. A március végétől heti öt járattal közlekedő Lufthansa járattal még több érkező turistára számítunk Debrecenbe és a régióba, illetve további dinamikus beutazó forgalmat prognosztizálunk az immáron egy éve közlekedő tel-avivi és a decemberben indult Moszkvából közlekedő Wizz Air járatokon is– mondta el Tamás László.

A járatfejlesztési igazgató emlékeztetett, hogy ezen a hétvégén, vasárnap másodszor rendezik meg a régió legkomolyabb repülőtéri futását, amelyre már több mint 1500-an nevezetek.

A II. Wizz Air Debrecen Airport Runnal hagyományteremtő célunk van, hiszen az egészséges életmódra neveléssel sok sportoló és sportolni vágyó embert szólítunk meg és motiváljuk őket és családtagjaikat is a légi utazásra, ez a “Run and Fly” stratégiánk része – emelte ki Tamás László.