Szórakozásból szétvertek egy házat Hajdúszoboszlón

Helyi hírek

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlottak ellen kisebb kárt okozó rongálás vétsége miatt nyújtott be vádiratot a Hajdúszoboszlói Járásbíróságra.

A három fiatalkorú férfi 2017. május 12. napján az esti és az éjszakai órákban egy társaságban szórakozott és szeszes italt fogyasztott.

A társaság 2017. május 13-án hajnali 01:00 óra körüli időben Hajdúszoboszló belvárosában járt, amikor is az egyik közműszolgáltató cég vagyonkezelésében lévő ingatlanhoz értek. A II. r. vádlott ötlete alapján valamennyien elhatározták, hogy az ingatlanba bemennek és megnézik, hogy ott mi található.

A vádlottak a kerítésen átmásztak, majd az I. r. vádlott a könyökével betörte a bejárati ajtó
üveges részét. A házba mindannyian bementek és szórakozásképpen az ott lévő berendezési és felszerelési tárgyakat összetörték, mely cselekményükkel 231.890 Ft kárt okoztak a sértettnek.

Az épület egyik részében az azt bérlő sértett tulajdonát képező 8 db egyedi rendelésre készített éttermi fotel és 3 db rattan szék volt elhelyezve, melyeket a vádlottak szintén megrongáltak, azokat megrugdosták, a rattan székeket pedig addig dobálták, amíg azok teljesen használhatatlanná váltak.

A vádlottak ezen sértettnek összesen 190.000 Ft kárt okoztak. Az eljárás során mindkét sértett kérte az okozott kár megtérítését, polgári jogi igényt terjesztettek elő.

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség a bűncselekmények elkövetését beismerő vádlottak ellen 2 rendbeli kisebb kárt okozó rongálás vétsége miatt emelt vádat a Hajdúszoboszlói Járásbíróságon. A tárgyalás mellőzésére irányuló vádiratban valamennyi vádlott vonatkozásában intézkedésként próbára bocsátást indítványozott azzal, hogy a vádlottak a próbaidő tartama alatt pártfogó felügyelet alatt állnak. Ezen túlmenően indítványozta, hogy a járásbíróság a sértettek által előterjesztett polgári jogi igényt érdemben bírálja el.

(A kép illusztráció)