Idén Debrecenben rendezik az Európai Nyelvi Koktélbárt

Egyetem Helyi hírek

2017. október 10-én a Debreceni Egyetem ad otthont a nyelvi sokszínűség ünnepének a Főépületben a díszudvaron.Az esemény középiskolásoknak, egyetemistáknak és mindazoknak szól, akik rajonganak a nyelvekért. A díszudvaron felállított nyelvi standoknál japán, lengyel, szlovák, cseh, finn, svéd, német, osztrák, svájci, holland, flamand, francia, olasz, portugál, spanyol, orosz, észt, héber, eszperantó és beás nyelvek anyanyelvű beszélői fogadják az érdeklődőket.

Program:
14:00 Kapunyitás, hivatalos megnyitó
14:00–17:30 Játékok és tesztek, interaktív foglalkozások és információ a kulturális intézetek asztalainál, kalandozás a nyelvcsaládok között, szórakoztató feladatok, nyelvi érdekességek.
Az első 300 érkező az EUNIC és az Európai Bizottság vendége egy alkoholmentes koktélra, de ehhez 3 pecsétet kell szerezniük a Soknyelvű Európába szóló útlevélbe, melyet a helyszínen kap meg mindenki.
A nyereményjátékon nyelvtanulással kapcsolatos értékes ajándékokat lehet nyerni: ingyenes részvételt nyelvtanfolyamokon, nyelvvizsgákon, ajándékkönyveket, hanganyagokat.
15:00–17:30 Párhuzamos mininyelvórák, ahol a diákok 20 perces foglalkozásokon próbálhatnak ki akár több nyelvet is.
17:30 Útlevél a Soknyelvű Európába – leadás, készülés a sorsolásra.
17:45 Ajándéksorsolás a kihívások teljesítői, az útlevelet leadó résztvevők között.

Információ:
nyelvikoktelbar@gmail.com
www.nyelvikoktelbar.hu
www.facebook.com/EUNIC.ELCB
www.facebook.com/events/1990032291208250

Helyszín:
Debreceni Egyetem
4032 Debrecen, Egyetem tér 1. Főépület, Díszudvar