Soha nem volt még ekkora forgalom szeptemberben a debreceni reptéren

Helyi hírek

Minden idők legerősebb szeptemberi utasforgalmát produkálta a Debrecen Airport. 2017. szeptemberében 26%-kal többen -az előző év azonos időszakához képest- mintegy 31 750 légi utas vette igénybe Magyarország második legforgalmasabb repülőterét.                                       

Debrecen Airport 2016.szeptember 2017.szeptember Növekedés
Utasforgalom (fő) 25 290 31 750 +26%

 

Debrecen Airport 2016. JAN-SZEP 2017. JAN-SZEP Változás
Utasforgalom (fő) 228 950 246 580 +8%

Tamás László, a Debrecen Airport járatfejlesztési igazgatója a 2017-es szeptemberi és első ¾-ed éves eredményeket örömmel összegezte:

“A Debrecen Airport az első kilenc havi utasforgalmát a javuló kihasználtságot mutató menetrend szerinti járaratok mellett a különösen élénk nyári charterforgalomnak köszönhetjük. Idén már bőven több légi utasunk volt mint Debrecen és Hajdúszoboszló lakóinak száma összesen (!) Az év utolsó 3 hónapját tekintve is optimisták vagyunk, hiszen az előfoglalási trendek bíztatóak és a kereslet is stabil. Március végétől kezdve már összesen hét európai és izraeli régióval van közvetlen menetrend szerinti összeköttetése Debrecennek. 2017-ben még jelentősebb turistaforgalmat prognosztizálunk Debrecenben ill. a kelet-magyarországi régiókban és a határokon túl is. Az ukrán állampolgárok számára június 11-én életbe lépett EU-s vízummentesség kedvezően hat a Kárpátaljáról Nyugat-Európába és Izraelbe induló turistaforgalomnak és a charterjáratoknak is. Bizakodóak vagyunk, hogy a Kárpátalja lakóit is zömében a Debrecen Airport légi járatai szolgálják ki. További növekedést várunk az érkező külföldi turisták által eltöltött vendégéjszakák számában ill. a régió szállodáinak kihasználtságánál is. Továbbá a repülőtér által generált turistaforgalom jelentősen hozzájárul a 2017-es IFA és ÁFA bevételekhez ill. új munkahelyeket teremt az idegenforgalmi szektorban és növeli a régió vállalatainak és vállalkozásainak az összeköttetést a piacaik és az anya- és leányvállalatai között.”

December 18-án indul az új Moszkva járat, amellyel 8-ra bővül a menetrend szerinti járatok száma a Debrecen Airportról és a régiós repülőterek közül egyedül Debrecenből lesz közvetlen légi összeköttetés az orosz fővárosba. A nyári hónapokban közel 108 000 légi utas fordult meg a Debrecen Airporton, mivel a reptér desztinációs portfoliója mindenki számára biztosította a legmegfelelőbb nyári vakációt.

Élénkül a kereslet Hajdú-Bihar megye lakói mellett Szabolcs-Szatmár-Bereg, BAZ és Békés megye településeiről is. A charter járatok iránt az egész szezonban túlkereslet volt, a napfény szerelmeseinek már 4 országban biztosítottunk üdülést: Görögországban, Törökországban ill. Bulgáriában és Egyiptomban is.

A kultúrára, vallási turizmus és városi vakációra szomjazók, Nyugat-Európa és Izrael nagyvárosait kereshetik fel közvetlen járatokkal ill. a hálózati partner-légitársaságunkkal a Lufthansával Európa legjobb repülőterén, a müncheni repülőtéren keresztül egyetlen átszállással szinte minden német városba, Európa szinte összes fővárosába és öt kontinens, több mint száz úti céljára utazhatnak el a Debrecen Airportról hetente akár háromszor is (!)

2017-es téli menetrend

       Desztináció Ország Légitársaság Típus
London-Luton Egyesült Királyság Wizz Air menetrend szerinti
Eindhoven Hollandia Wizz Air menetrend szerinti
Paris-Beauvais Franciaország Wizz Air menetrend szerinti
Milano-Bergamo Olaszország Wizz Air menetrend szerinti
Malmö Svédország Wizz Air menetrend szerinti
Tel Aviv Izrael Wizz Air menetrend szerinti
München Németország Lufthansa menetrend szerinti
Moszkva (ÚJ) Oroszország Wizz Air menetrend szerinti