Itt az autómentes nap, forgalmival ingyen utazhatunk a DKV járatain

Helyi hírek

A környezetkímélő közlekedés népszerűsítése érdekében szeptember 17-én idén is megrendezi Debrecen Város Önkormányzata az Autómentes napot. Az eseményen a DKV Zrt. két versenyt is rendez.

DKV KÖZLEKEDÉSI VERSENY

REGISZTRÁCIÓ:

HELYE: DKV sátor, Petőfi tér

IDEJE: 09.00-11.00 között

ÉRKEZÉSI PONT:

HELYE: DKV sátor, Ady Endre út

IDEJE: 11.00-13.30 között

KÖZLEKEDÉSI VERSENY iskolás csapatoknak: A résztvevők feladata a városon belül, megadott pontból megadott pontba történő eljutás közösségi közlekedési eszközök igénybevételével. A tervezéshez a DKV új honlapjának útvonaltervezőjét és a TransIT DKV mobil alkalmazást és a legújabb internetes felületet, a Google térképet is használhatják a csapatok.

A verseny feltételei:

A versenyen elsősorban 2-6 fős csapatok, családok vehetnek részt. A regisztrációnál a versenyzők megkapják menetlevelüket, és a kapcsolódó feladatsort. A csapatoknak a városban a közösségi közlekedési járműveket használva fel kell keresniük öt helyszínt ahhoz, hogy az adott kérdéseket meg tudják válaszolni. A játékban az idő is számít. A regisztrációnál rögzítjük a csapat indulásának valamint a beérkezési ponton az érkezésének időpontját. A menetlevélen feltüntetjük a csapat létszámát is, ugyanis ezzel a passzussal ingyen utaznak a DKV járművein a versenyzők.

FORGALMI JÁTÉK

Aki otthon hagyja autóját, a forgalmi okmánya felmutatásával ingyen utazhat a DKV Zrt. járatain. Míg az előző években egy forgalmival csak egy ember utazhatott ingyen, ebben az évben a DKV kibővíti a lehetőséget. Egy egész család, maximum 4 fő utazhat egyszerre díjmentesen a járatainkon ezen a napon. Sőt! A DV Parking Kft.-vel közösen játékra hívjuk az autósokat! Azok az utasok akik, az első ajtón felszállva, a járművezetőnél felmutatják forgalmijukat, egy érték nélküli menetjegyet kapnak. Kérjük, ezt a jegyet érvényesítsék, fotózzák le úgy, hogy a dátum jól látsszon és névvel, telefonszámmal ellátva, küldjék el nekünk a kommunikacio@dkv.hu e-mail címre, 2017. szeptember 22-ig. A fotókat beküldők között egy havi nappali bérletet sorsolunk ki a DV Parking Kft. felajánlásával a Kölcsey mélygarázsban.