Kormányközeli kézbe került a Hajdú-Bihari Napló

Helyi hírek

Az Észak-Magyarország, a Kelet-Magyarország és a Hajdú-Bihari Napló nyomtatott, illetve online kiadása is Heinrich Pecina osztrák üzletember kezébe került – értesült a Hír TV.

A három megyei lap a szintén osztrák Russmedia tulajdonában volt. A tulajdonosváltásról körímélben értesítették a dolgozókat.

Heinrich Pecina korábban a Mediaworks kiadóvállalat tulajdonosa volt. Mielőtt a céget eladta Mészáros Lőrincnek, még megszüntette a Népszabadságot. Ezt követően a legtöbb vidéki napilap kormányközeli kézbe került.

Pecina jó kapcsolatot ápol a magyar kormánnyal, amit az is bizonyít, hogy a felvásárláshoz a Mészárost is tulajdonosai között tudó Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. és az MKB ad hitelt – tudta meg a HVG.

A digitális szektorban történő fokozott nemzetközi és regionális jelenlét stratégiánk átfókuszálását igényli. Ennek következtében a magyar és román regionális napilapok (az Észak-Magyarország, a Hajdú-bihari Napló, a Kelet-Magyarország, a Jurnal Aradean, és a Jurnal Bihorean) eladásra kerültek a Media Development Management Kft. részére, amely az ausztriai CPS Investment Services AG leányvállalata. Az ausztriai CPS Investment Services AG azért jött létre, hogy ezen a befektetési platformon keresztül a VCP Csoport alkalmazottjai és tulajdonosai befektetéseket eszközölhessenek.

„Nagyon köszönöm Josef Koglernek a cég rendkívül sikeres felépítését, és Fodor Istvánnak, illetve az egész csapatnak pedig sok szerencsét és további sikereket kívánok a jövőben! Az új tulajdonos és a menedzsment a folyamatosságra törekszik és a már jól bevált csapattal kívánja folytatni az eddigi munkát. Meggyőződésem, hogy a vállalat ebben az új felállásban is eredményesen folytatja majd az eddig elvégzett munkát, ezért nagyon elégedett vagyok a két fél között létrejött tranzakcióval – jelentette ki Eugen A. Russ.

A Russmedia digitális márkáival továbbra is aktív marad a magyar és a román piacon, vagyis az álláshirdetési CVOnline.hu-val, az apróhirdetési Publi24.ro portállal, valamint a Russmedia Tech szoftverfejlesztő céggel, illetve a vállalat továbbra is terjeszkedni kíván a digitális üzletágban ezeken a piacokon.

Fodor István, aki ügyvezetőként továbbra is irányítani fogja a magyar és román operációt, hozzátette:

„Örömmel folytatom a munkát a jelenlegi menedzsmenttel, illetve a rendkívül sikeres újságírói csapatunkkal, és a továbbiakban is támaszkodom szakértelmükre. Boldog vagyok, hogy a meglévő munkatársaimmal együtt nézhetünk szembe az újabb kihívásokkal, és azon fogunk dolgozni, hogy tovább fejlesszük lapjainkat. Ősszel sajtótájékoztatót fogunk tartani, amelyen részletesen fogom ismertetni vállalatunk további terveit.

– olvasható a cég közleményében