Több helyszínen, több gyermek juthat idén meleg ebédhez a nyári szünetben Debrecenben

Helyi hírek

Idén is segít a rászoruló debreceni családokon az önkormányzat. A nyári szünetben meleg ebédet nyújt azoknak, akik erre jogosultak és az igényüket jelezték az önkormányzat felé.

Január elsején lépett hatályba az a törvénymódosítás, amely a szünidei gyermekétkeztetést az önkormányzatok számára kötelező feladatként írta elő. Az étkezésre a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő hátrányos, halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek jogosultak. Tavaly Debrecenben az igények alapján összesen 1398 rászoruló gyermek étkeztetéséről gondoskodott az önkormányzat:

a tavaszi szünetben     254 főről,

a nyári szünetben        507 főről,

az őszi szünetben        239 főről,

a téli szünetben           398 főről.

Idén a tavaszi szünetben a két munkanapon 226 gyermek részére igényelték az ellátást.

A nyári szünetben a gyermekétkeztetés 2017. július 4-én indul és 2017. augusztus 31-ig tart. Ebben az időszakban eddig 560 gyermeknek igényelték a szolgáltatást. Ez a szám változhat, mert határidőn túl is elfogadunk jelentkezést, senkit nem utasítunk el, aki jogosult a szünidei étkezésre.

A korábbi időszakban kilenc helyszínen várták a rászorulókat:

  1. Beregszászi Pál Szakgimnázium és Szakközépiskola
  2. Lilla Téri Általános Iskola – Pósa utcai Tagintézménye
  3. Petőfi Sándor Általános Iskola
  4. Fazekas Mihály Általános Iskola
  5. Vörösmarty Mihály Általános Iskola
  6. Bocskai István Általános Iskola
  7. Csapókerti Általános Iskola
  8. Gönczy Pál Általános Iskola
  9. a Halápon élő gyermekek részére a volt halápi iskola épületében

Idén új helyszínnel bővül a szolgáltatás 51 Dombostanyán élő gyermek helyben juthat meleg ebédhez, amelyet az óvoda épületénél kaphatnak meg a szolgáltatótól, ételhordóban, előre csomagolva.

Az ebéd eljuttatásában mind a 10 helyszínre az önkormányzat együttműködik a Debreceni Intézményműködtető Központtal és a Sodexo Magyarország Kft.-vel.

Az önkormányzat a szünidei étkeztetés költségeire idei költségvetésében 20 millió forintot különített el, amely lehetőséget biztosít arra, hogy a hátrányos, halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek mellett további 100 rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő is hozzájuthasson a meleg ebédhez.