Látványtervek: felújítják a fényesudvari kirakodóvásárt és környezetét

Helyi hírek

Az Új Főnix Terv fejlesztései között ugyan nem a legköltségesebb, de mindenképpen az egyik legfontosabb beruházása a Fényesudvari kirakodóvásár átalakítása, felújítása. Ezt a fejlesztést Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Zöld város projektje keretében valósítja meg a Dobozi lakótelep környezetének megújításának részeként.

kikkii

Az épületet felülről teljesen lefedik, egy üvegportállal pedig elölről is lezárják. A terület belül új burkolatot kap, teljesen felújítják az árusítóhely belsejét, emellett formatervezett pultokat is felszerelnek és új vizesblokkokat, raktárakat alakítanak ki. A közbiztonság érdekében térfigyelő kamerákat telepítenek, valamint korszerűsítik a világítást.

A sikeres közbeszerzési eljárást követően 2017. május 29-én a nyertes kivitelező a munkaterületet átvette, így várhatóan 2017 végére a már megújult környezetben vásárolhatnak a környéken élők a Fényesudvari kirakodóvásáron. A nyertes kivitelező a HAJDU-ALU Zrt., a szerződés összege bruttó 200.672.656 forint, melyből a támogatás mértéke bruttó 132.952.550 forint.

ikkkkii

A korszerűsítés idejére a kirakodóvásár előtti zöldterületen alakítottak ki ideiglenes elárusítóhelyeket. Így zavartalanul működik a kirakodóvásár.

 

A beruházás során nem csak a kirakodóvásár kivitelezése indult meg, hanem a Víztorony utcai orvosi rendelő teljes felújítása is. Kialakítanak három rendelőt, hozzátartozó betegfektető szobával, szociális helyiségekkel, betegvárókkal. Megújul a védőnői részleg is. A fenntartási költségek csökkentése érdekében hőszigetelik a homlokzatot és kicserélik az épület nyílászáróit. Az épület gyalogosan és gépkocsival egyaránt akadálymentesen megközelíthető lesz.

A felújítás alatt az ellátás átmenetileg a Hadházi utcai orvosi rendelőbe költözött, május közepétől már ott várják a betegeket. Az orvosi rendelő felújítása öt hónap alatt a Területi- és Településfejlesztési Operatív Program finanszírozásával készül el 100 millió forintból.