Autóba tuszkolta és bántalmazta volt barátnőjét a kabai férfi

Helyi hírek

A Püspökladányi Járási Ügyészség a vádlott ellen személyi szabadság megsértésének bűntette és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Püspökladányi Járásbíróságon. A vádlott és volt barátnője, a sértett korábban szakítottak, amit a kabai férfi nem tudott feldolgozni. A vádlott és barátja annak személygépkocsijával 2016. július 31-én 17 óra körüli időben a sértett lakóhelyére, Tetétlenre ment azért, hogy a férfi beszéljen volt barátnőjével. A településen 17:10 óra körüli időben a vádlott észlelte, hogy a sértett és barátnője az utcán sétálnak, ezért gépkocsival megálltak a közelükben.

A vádlott az autóból felszólította a sértettet, hogy menjen oda hozzá. A sértett e felszólításnak nem tett eleget, ezért a kabai férfi kiszállt a gépjárműből, odament a sértetthez, majd indulatosan megragadta a nő bal felkarját és arra kényszerítette, hogy menjen vele az autóhoz. A sértett nem akart a járműbe beülni, ezt többször is elmondta a volt barátjának, azonban a vádlott a sértettet a személygépkocsi bal oldali hátsó ülésére ültette be úgy, hogy a lány haját is megragadta.

Ezt követően a személygépkocsival elindultak Kabára, azonban útközben a vádlott és a sértett veszekedni kezdett, majd a feldühödött vádlott háromszor megütötte ököllel a sértettet a halántékán, megrángatta a haját, a fejét a bal oldali ablaküvegbe verte, és a nyakát is megszorongatta.

A sértett a bántalmazás következtében rosszul lett, ezért a vádlott Kabára beérve egy közkútnál volt barátnőjét megmosdatta, majd azután gépjárművel visszavitték őt Tetétlenre, ahol a vádlott elengedte. A bántalmazás következtében a sértett 8 napon belül gyógyuló zúzódásos sérüléseket szenvedett, azonban figyelemmel a sérült testtájékokra, a bántalmazás módjára, a vádlott szándéka 8 napon túl gyógyuló sérülés okozására irányult.

A Püspökladányi Járási Ügyészség a különös visszaeső vádlott ellen személyi szabadság megsértésének bűntette és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Püspökladányi Járásbíróságon. A vádiratban börtönbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását indítványozta.