Ki közlekedik a legszabályosabban?

Helyi hírek

A Hajdú-Bihar Megyei Balesetmegelőzési Bizottság 2017. április 20. napján tartotta a Kerékpáros Iskola Kupa, valamint a „Ki a mester 2 keréken?” elnevezésű országos, felmenő rendszerű versenyek megyei döntőjét Debrecenben. A megmérettetéseken a rendőrkapitányságok által szervezett városi fordulók győztesei vettek részt. A versenyzők először KRESZ tesztlapot töltöttek ki, majd kerékpáros ügyességi pályán haladtak végig.

A Kerékpáros Iskola Kupa megyei döntőjét a debreceni Huszár Gál Gimnázium, Általános Iskola és AMI csapata nyerte meg, második helyezett a berettyóújfalui II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és AMI csapata, míg a harmadik helyezést a Jókai Mór Általános Iskola diákjai lettek Sárrétudvariból. Az egyéni legjobb helyezést elérő fiú és lány versenyzők 2017 májusában Szombathelyen képviselik majd Hajdú-Bihar megyét az országos megmérettetésen.

A „Ki a mester 2 keréken?” versenyen egyéni első helyezést elért fiú és lány versenyzők pedig a 2017. június hónapban Visegrádon megrendezésre kerülő országos döntőn képviseli majd Hajdú-Bihar megyét. A versenyen 8 általános iskola 28 versenyzője vett részt.