Debrecen színei – a rajzverseny díjazottjai

Helyi hírek

Debrecen színei – A város, ahol élek címmel április 11-én rajzversenyt szerveztek óvodásoknak a Város napja alkalmából a Debreceni Művelődési Központ Újkerti Közösségi Házában (Jerikó u. 17-19.).

Az eső sem riasztotta el a Város napi aszfaltrajzversenyre induló gyermekeket, pedagógusokat és a szervezőket. Több, mint 80 óvodás jött el az Újkerti Közösségi Házba, hogy 2017-ben zsírkréta- és ceruzarajzokkal kifejezze, mennyire szereti Debrecent.
Nagytemplom, Stadion, Állatkert, Zsuzsi vonat, lakótelepi ház játszótérrel, kertvárosi ház tulipánnal – az elmúlt évek legsokszínűbb, legtémagazdagabb alkotásai születtek meg 2017. április 11-én a Debreceni Művelődési Központ Újkerti Közösségi Házának rajzversenyén. Hagyomány, hogy óvodások alkotásai színesítik a városrészt minden évben a Város napján. Aszfaltrajzversenyt rendeznek a művelődésszervezők, ha tehetik. Idén egy áprilisi eső kissé módosította a programot, de senki se bánta: a ceruza- és zsírkrétarajzokat ugyanis haza lehetett vinni. Az időjárás nem befolyásolta az alkotókedvet: több, mint 80 debreceni óvodás gyermek jött el a versenyre.

A ’Debrecen színei – a város, ahol élek’ című rajzverseny rajzai arról meséltek, hogy ez a város sokoldalú, színes, vidám és a gyerekek szeretnek itt élni.
„Főnixmadarat rajzoltam, mert ma van a Város napja és a Költészet napja is” – jegyezte meg egy kisfiú. „Ez meghívó lesz a város napi bulira” – jegyezte meg alkotás közben Lacika – Csőke László –, aki a Földdel, egy űrhajóval és más bolygókkal együtt jelenítette meg a Nagytemplomot és a város nevezetességeit. Az egyik 3. helyezettnek járó díjat nyerte rajzával, hiszen a szép művek versenyeztek egymással Debrecen napján. Harmadik helyezést ért el Pataki Miléna is. A második helyezésért járó elismerést Balogh Emma és Sápi Levente kapta. Az első helyezést Szutor Szabina és Forgács István nyerte meg.

’Debrecen színei’ – A város, ahol élek című újkerti rajzverseny 2017-es győztesei:

I. Szutor Szabina (Sipos Utcai Óvoda)

szut
I. Forgács István (Sipos Utcai Óvoda) (fent)

II. Balogh Emma (Sipos Utcai Óvoda)
II. Sápi Levente (Mosolykert Utcai Óvoda)

III. Pataki Miléna (Közép Utcai Óvoda)
III. Csőke László (Sinay Utcai Óvoda)

KÜLÖNDÍJASOK

Oláh Gergő Benedek (Faragó Utcai Óvoda)
Ortutay Bendegúz (Faragó Utcai Óvoda)
Nagy Natália (Sipos Utcai Óvoda)
Hamza Eszter (Sipos Utcai Óvoda)
Forgács Attila (Sipos Utcai Óvoda)
Szabó Levente (Svetits Katolikus Óvoda)
Zöldi Barnabás (Mosolykert Óvoda)
Nagy Viktor (Mosolykert Óvoda)
Kozma Bence (Sipos Utcai Óvoda)
Bacskai Tamás (Mosolykert Óvoda)
Nagy Emma Sára (Faragó Utcai Óvoda)
Harancsi Zoltán (Sipos Utcai Óvoda)