Kínai egyetemi delegáció a Debreceni Egyetemen

Egyetem Helyi hírek
Az angol nyelvű Doktori képzés volt a fő téma.

Az oktatói, hallgatói mobilitásról és az angol nyelvű doktori programokban való részvételről is tájékozódott az a kínai egyetemi delegáció, amely a napokban tett látogatást a Debreceni Egyetemen.

Folyamatosan bővül a Debreceni Egyetem kínai intézményekkel kötött egyetemi szintű szerződéseinek száma, köszönhetően annak, hogy a távoli országban is egyre nagyobb az érdeklődés a Debrecenben elérhető angol nyelvű képzések iránt. A Debreceni Egyetem számos kínai egyetemmel ápol kapcsolatot, közülük több a Jiangxi tartományban található Nanchang városában működik.

Április 3-án a Jiangxi Science and Technology Normal University Zuo Heping rektor vezette delegációja érkezett az egyetemre, hogy elsősorban a doktori képzés terén kialakítható együttműködésről tárgyaljanak. A harmincezres hallgatói létszámú egyetem több mint fél évszázados múltra tekint vissza, 1952-ben alapították, elsősorban tanárképzési profilú, bölcsészettudományi, természettudományi, üzleti és művészeti területeken kínál alap- és mesterképzéseket.

– Gyorsan és dinamikusan fejlődő intézményről van szó, amely elsősorban a pedagógia, a gazdaságtudomány és a nyelvi képzés terén keresi az együttműködést, ami oktatói és hallgató mobilitás formájában egyaránt megvalósulhat – mondta a megbeszéléseket követően az unideb.hu portálnak Bartha Elek oktatási rektorhelyettes.

A delegáció tagjai az Angol-Amerikai Intézetbe is ellátogattak, ahol szintén a doktorképzés és a vendégkutatói programok iránt érdeklődtek, annak apropóján, hogy az intézetben a közelmúltban kínai vendégkutatókat is fogadtak.

 

www.unideb.hu