Vonatbaleset történt a debreceni vonalon

Helyi hírek

Műszaki hiba miatt összekoccant két vonat Cegléd és Ceglédbercel között hétfő este – közölte Csámpai Attila, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője arról számolt be, hogy három embert kórházba vittek. A Mávinform tájékoztatása szerint 50-100 perces késésekkel kell számolni.

Csámpai Attila azt mondta, hogy az egyik szerelvény be akarta tolni a másikat. Közben azonban műszaki meghibásodás történt: az egyik vonat fékje elromlott, ami balesetet okozott.
A szóvivő az M1 aktuális csatornának azt nyilatkozta, hogy a ceglédi hivatásos tűzoltók mentesítő járatra segítették át az utasokat.

Győrfi Pál az MTI-nek elmondta: három embert visznek kórházba. Egy férfi súlyos, de nem életveszélyes sérülést szenvedett, valószínűleg eltört a karja. Egy másik férfi és egy nő könnyebben sérült meg.

Urbán Attila, a Mávinform sajtóügyeletese azt írta, hogy egy Ceglédre tartó személyvonat mozdonya elromlott. Egyeztetés után a mögötte közlekedő Rétköz InterCity megpróbálta betolni a városba az üzemképtelen szerelvényt, a lendületadást követően azonban a személyvonat ismeretlen okból befékezett, és az InterCity alacsony sebességgel ráütközött.

A helyszínelés idejére lezárták az egyik vágányt Ceglédbercel és Cegléd között. A Budapest-Cegléd-Debrecen-Nyíregyháza vonalon 50-100 perccel hosszabb lehet a menetidő – olvasható a Mávinform közleményében.

A hatósági helyszínelés után újraindult a vonatforgalom Cegléd és Ceglédbercel között keddre virradó éjjel, ahol korábban két szerelvény összekoccant – közölte a Mávinform sajtóügyeletese az MTI-vel.

Várhatóan hajnalban már menetrendszerűen indulhat újra a vonatközlekedés a Budapest-Cegléd-Debrecen-Nyíregyháza, a Budapest-Cegléd-Szeged, illetve valamennyi csatlakozó vasútvonalon.

A két említett állomás között hétfő este két szerelvény koccant össze. Egy Ceglédre tartó személyvonat mozdonya meghibásodott, a mögötte közlekedő Rétköz InterCity az üzemképtelen vonatot megpróbálta betolni Ceglédre. A személyvonat ismeretlen ok miatt befékezett, és a mögötte haladó InterCity alacsony sebességgel ráütközött. Az eset következtében a vasúttársaság információi szerint a személyvonaton kettő jegyvizsgáló súlyosan, míg az InterCityn három utas könnyebben megsérült.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.