Sikeres volt a Debreceni Karitatív Testület karácsonyi akciója

Helyi hírek

A Kossuth téren felállított „Addtovább házikóban” az idei adománygyűjtési akció is sikeresen zárult.

A Testület gyűjtési akciójához a Rotary Klub mellett a Debreceni Sportcentrum Nonprofit Közhasznú Kft., a Főnix Rendezvényszervező Kiemelkedően Közhasznú Nonprofit Kft., valamint jelentős mennyiségű élelmiszer  adománnyal járultak hozzá városunk önkormányzati, valamint országgyűlési képviselői, akiket a segítségnyújtás szándéka hozott össze e nemes cél érdekében.

A programban 316 önkéntes vett részt. A gyűjtési akció során önkéntes munkát vállaltak idősek, fiatalkorúak, valamint mozgásukban korlátozott fiatal felnőttek is, akik örömmel nyújtottak tájékoztatást arról, hogy a társadalom hasznos tagjának érezték magukat és nagyon szívesen vennének részt hasonló jellegű akciókban.

A gyűjtési akciót kiemelten támogatták városunk országosan ismert élsportolói is. A gyűjtésben résztvevő tagszervezetek a gyűjtési napjaikon színes programokkal várták a Kossuth térre látogatókat.

A Debreceni Karitatív Testület az adományozó magánszemélyek, a támogató gazdasági társaságok és Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata által felajánlott pénzadományokból szeretetcsomagokat állított össze.  Az akcióban több, mint 3000 csomagot – mely össztömege meghaladta a 15.000 kilogrammot – sikerült begyűjteni,  melyek kiosztása több helyszínen és időpontban megkezdődött karácsony előtt.

A karácsonyi adományozások során az 5 kilogrammos, tartós élelmiszerekből (liszt, cukor, száraztészta, olaj, tea, konzerv, édességek, stb.) összeállított csomagot azok a rászorulók kapták meg, akik a Debreceni Karitatív Testület tagszervezeteinek, az önkormányzat családsegítő intézményeinek, valamint a város szociális osztályának gondozotti köréhez tartoznak.

Ezen felül:

  • A Solar-D Kft. gondoskodó ügyvezetője egy kandallót ajánlott fel egy kétgyermekes nélkülöző családnak.
  • Idén 7. alkalommal rendezte meg a JAZZ FIVE – a MŰVÉSZI ZENE KÖR művésztanárai szervezésében – hagyományos jótékonysági estjét, JAZZKARÁCSONY – NAGYKARÁCSONY címmel. Az est alatt a Debreceni Karitatív Testület jelentős mennyiségű tartós élelmiszert gyűjtött.
  • A Bihari Állami Gondozottak Egyesülete, a Debreceni Karitatív Testület, a ColorPlay, valamint a Debreceni Polgárőr Egyesület a Cívis Városért közös szervezésében újra kezdetét vette a „Csoki Gyűjtő Akció” Debrecenben. A kampányt egy gálaesttel zártuk, ahol az összegyűlt édességeket kiosztottuk a rászoruló gyermekeknek. Összesen 900 gyermek kapott az édességből.
  • Idén is megszervezésre került a Kék Lovagok Rendészeti Motoros Klubja/Közhasznú Egyesület Magyarország I és a Debreceni Karitatív Testület által szervezett „Egy doboz szeretet” elnevezésű adománygyűjtési akció. A kampányt egy gálaműsorral zártuk, ahol az összegyűlt „szeretet dobozokat” kiosztottuk a rászoruló gyermekeknek. Összesen 250 gyermek kapott ajándékot.
  • Idén is megrendezésre került a Nevelőszülői Hálózat karácsonyi ünnepsége. 450 nevelőszülőknél élő gyermek kapott ajándékcsomagot és édességet a Debreceni Karitatív Testülettől, valamint a Magyar Református Szeretetszolgálattól. A cipős dobozokat jószívű gyerekek töltötték meg ajándékkal. A Nagytemplomban tartott átadó ünnepségen bábelőadással is kedveskedtünk a gyerekeknek.
  • Karácsony előtt Debrecen Megyei Jogú Város Szociális Szolgálata által szervezett melegétel-osztáshoz csatlakozott a Debreceni Karitatív Testület. Az osztáson a népkonyha által biztosított meleg étel mellé a Testület munkatársai az országgyűlési képviselők által adományozott édességet és gyümölcsöt adták át az osztás alkalmával a rászorulóknak. Az akció során 1900 adag meleg étel került kiosztásra.
  • Fásy Ádám egymillió forint értékű játékot adományozott a cívisvárosnak. Az adományokat 6 óvoda, Debrecen Megyei Jogú Város Család- és Gyermekjóléti Központja, valamint Debrecen Megyei Jogú Város Gyermekvédelmi Intézménye kapta meg.

Támogatók: Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata, Tranzit-Ker Zrt., Héliker Invest Ingatlanhasznosító Zrt., SOFÉM Kereskedelmi Szolgáltató és Feldolgozó Kft., Hunép Zrt., D-Profil Kft., Nagymester Kereskedőház Kft., Alarm Wachter Kft., Solar-D Kft., Auchan, Bazár-Parking Kft., Kovács és Szalay Kft., Dryvit Profi Kft., Mandula Női Torna Stúdió, „ÖRDÖGPAPÍR A GYERMEKEKÉRT” Alapítvány, Debreceni Zsidó Hitközség Ráchel Nőegylet, Kék Lovagok Rendészeti Motoros Klubja/Közhasznú Egyesület Magyarország I,  Magyarországi Dorcas Segélyszervezet, Egyenlő Esély Egyesület, Debreceni Sportcentrum Nonprofit Közhasznú Kft.