Európa saját szemmel

Helyi hírek

Az európaiak közötti sokszínű kulturális egység tudatának és az együttműködésnek az erősítését célul kitűző Robert Schuman Intézet magyarországi tanulmányutat szervezett közel 40, az ukrán önkormányzatokban és a civil szférában tevékenykedő szakember számára.
Az intézet immár több éves múltra visszatekintő szakmai sorozata keretében idén Europe by Own Eyes címmel szervezett, Budapestet, Miskolcot és Debrecent érintő, 2016. december 12. és 16. között zajlott látogatás célja az volt, hogy a csoport megismerkedjen a magyar-ukrán diplomáciai és gazdasági kapcsolatokkal, a nemzetiségi szószóló, az Ukrán Országos Önkormányzat, valamint a magyarországi települési önkormányzatok munkájával.
Debrecenben Barcsa Lajos alpolgármester és Németh Ilona, a polgármesteri hivatal szervezési osztályának vezetője köszöntötte és tájékoztatta a több mint tíz ukrajnai települést képviselő küldöttség tagjait Debrecen történetéről, a város gazdasági és turisztikai jellemzőiről, a polgármesteri hivatal tevékenységéről, s a legaktuálisabb magyar-ukrán kapcsolatokról, így a nemrég Debrecenben lezajlott miniszterelnöki találkozóról és gazdasági fórumról, valamint a debreceni segítséggel megvalósult salánki óvodafejlesztésről is.

A vendégek nagy érdeklődéssel hallgatták a tájékoztatókat, s számtalan kérdést tettek fel például a város gazdálkodásával, a gazdaság- és városfejlesztéssel, a közgyűlés munkájával, a közalkalmazottak munkakörülményeivel, a rendőrséggel való együttműködéssel, a foglalkoztatással, a munkaerőpiaccal, a civil szervezetekkel való kapcsolattartással, a fogyatékkal élők segítésével, valamint a helyi jogalkotással kapcsolatban.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.