Oktatási tanács alakult Debrecenben

Helyi hírek

Az országban egyedülálló szervezet azzal a szándékkal jött létre, hogy összehangolja a városban működő, különböző fenntartású intézmények oktatási stratégiáit.

A tanács tagja az önkormányzat mellett a debreceni tankerület, a köznevelési intézményeket fenntartó debreceni egyházak, valamint a Debreceni Szakképzési Centrum és a Debreceni Egyetem képviselője. Tanácskozási joggal vesznek részt a közös munkában a debreceni óvodák, általános és középiskolák képviselői, valamint a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara delegáltja.

Papp László polgármester a testület 2016. december 1-jén tartott alakuló ülésén hangsúlyozta: Debrecen 2050-ig tartó városfejlesztési elképzeléseiben stratégiai szerepet szán az oktatás ügyének. Az iskolákon keresztül még fiatal korban szeretnék a városba csábítani a leendő jól képzett munkavállalókat és velük együtt a vállalkozásokat. A következő 10 évben ezért 30 százalékkal növelnék a debreceni diákok létszámát. Debrecen a minőségi oktatás érdekében folyamatosan kívánja fejleszteni az épített környezetet, a szükséges eszközparkot és a humán erőforrást.