Megtalálták a lopott kerékpárokat a hajdúböszörményi férfinél

Helyi hírek
A hajdúböszörményi rendőrök bíróság elé állítási javaslattal fejezeték be a nyomozást a gyanúsítottal szemben.

A Hajdúböszörményi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást egy 51 éves férfival szemben.

A nyomozóknak olyan információ jutott a tudomásukra, hogy egy helyi férfi házában két lopott kerékpár található. A rendőrök ezért 2016. szeptember 29-én 10 óra körül Hajdúböszörményben az ingatlanban házkutatást tartottak, amely során az eltulajdonított bicikliket megtalálták és lefoglalták. A bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható N. Mihályt elfogták és a Hajdúböszörményi Rendőrkapitányságra előállították.

A megalapozott gyanú szerint a férfi korábban, a városban ellopott még egy kétkerekűt is, amellyel nem tudott hazatekerni, mert útközben elfáradt, ezért azt egy ház falához támasztotta és otthagyta. A nyomozók megállapították azt is, hogy N. Mihály 2016. augusztus 30-án délelőtt egy Gyöngyvirág utcában parkoló, nyitva hagyott gépkocsiból ellopott egy pénztárcát. A gyanúsított a bűncselekményekkel kapcsolatban beismerő vallomást tett.

A rendőrség a helyi lakossal szemben folytatott nyomozást a napokban befejezte és az ügyben keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal továbbította az ügyészség részére.

A házkutatás során lefoglalt kerékpárokat a nyomozó visszaadta a sértetteknek.