Folytatódik az Új Főnix Terv útfelújítási programja Debrecenben

Helyi hírek

Véget ér a szeptemberben indult nagyfelületű útfelújítás az Eötvös utca Sennyei Oláh István utca és Maróthi György utca közötti szakaszán. A kivitelező ezért a jelenleg érvényes teljes útzárat megszünteti, de a forgalomkorlátozás a kétoldali járdaépítés miatt továbbra is megmarad.

Az Eötvös utca Maróthi György utca és Agárdi utca közötti szakaszán folytatódik a munka szegélybontással, valamint, útburkolatbontással, ezért ezen a szakaszon teljes útzár lesz 2016. október 13-tól, csütörtöktől a munka befejezéséig.

Az Eötvös utca teljes hosszban (918 méter) 2016. november 30-ig készül el. A felújítás becsült bruttó költsége mintegy 169 millió Ft.

Szintén csütörtöktől (2016. október 13.) a Péterfia utca – Rákóczi utca között szakaszon forgalomkorlátozás kerül bevezetésre. Ezen a szakaszon szegélybontás, valamint fasor-rekonstrukciós munka kezdődik. Itt nem lesz teljes útzár, de fogalomkorlátozásra számíthatnak az autósok.

Az Új Főnix Terv keretében 2016-ban 52 utcában újul meg teljes szélességében a burkolat és további 11 új út épül összesen 2,1 milliárd forintból.