Hatalmas mennyiségű csempészárura bukkant a NAV

Helyi hírek

A NAV pénzügyőrei közel 16 ezer doboz cigarettát és csaknem 10 kiló vágott dohányt találtak egy gépjárműben és két garázsban.

A NAV Hajdú-Bihar megyei pénzügyőrei egy gyanús gépjárművet ellenőriztek Debrecenben, amely egy lakóház udvaráról fordult ki. A gépjármű átvizsgálásakor a csomagtartóból és az ülés mögül 1500 doboz cigaretta és 1 kilogramm vágott dohány került elő, valamint távirányítókat és kulcsokat is találtak a pénzügyőrök. Az egyik kulcs az udvaron található garázsajtót nyitotta, ahonnan még megközelítőleg 14 ezer doboz csempészcigaretta és több mint 8 kiló vágott dohány került elő. Egy távirányító pedig egy korábbi felderítés kapcsán a járőrök számára már ismerős társasház mélygarázs ajtaját nyitotta. A mélygarázsban a cigarettakereső kutya az egyik garázsajtónál jelzett és kiderült, hogy ott még több mint 600 doboz csempészcigaretta van elrejtve.

A pénzügyőrök a több mint 15 millió forint értékű cigarettát és vágott dohányt lefoglalták és költségvetési csalás, valamint jövedékkel visszaélés elősegítése miatt feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.