Tájékoztató kiadvány a bírósági végrehajtásról

Helyi hírek

Tájékoztató kiadványt állított össze a hazai háztartások számára a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar, hogy a lehető legszélesebb körben általános és közérthető tájékoztatást nyújtson a végrehajtási eljárás folyamatáról, a felek jogairól, lehetőségeiről, az igénybe vehető jogi eszközökről, jogorvoslati lehetőségekről – áll a testület által az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményben.

A saját költségükön készített kiadvány létrejöttének okaként említik, hogy a végrehajtással kapcsolatosan, a végrehajtói karral és tevékenységgel szemben széles körben terjedt el negatív megítélés.

Mint írják, a világhálón a http://www.mbvk.hu/info.php cím alatt elérhető tájékoztató kiadványban megtalálható a kar valamennyi – a végrehajtási eljárásban érintettek számára hasznos – elérhetősége, valamint az általuk nyújtott szolgáltatások leírása.

Megemlítik: a kiadvány az igazságügyi kormányzat által is támogatott és folyamatban lévő végrehajtási reform részeként az átlátható, törvényes, szakszerű és biztonságos végrehajtás szabályrendszerének megerősítését szolgálja.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.