Itt a legszebb virágkocsi

Helyi hírek

Idén az 50 éves Debreceni Virágkarneválon is a nagyközönség döntött arról, hogy melyik a legszebb virágkocsi, vagyis beküldött szavazataik alapján dőlt el, hogy ki kapta a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. egyedi gyártású, félmillió forint értékű vázáját.
A nézők a legtöbb szavazatot az FAG Magyarország Ipari Kft. “Közösen tartjuk mozgásban a világot” virágkompozíciójára küldték.

A művészeti csoportok legjobbját – a hagyományoknak megfelelően – a virágkarnevál díszvendégei választották ki.

A művészeti csoportok legjobbjának járó díjat, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. egyedi gyártású, félmillió forint értékű vázáját a Debreceni Népi Együttes kapta.

A Karneváléj című műsorban Papp László, Debrecen polgármestere és dr. Simon Attila, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatója a teltházas Nagyerdei Stadionban adta át a díjakat a győzteseknek.

A Debreceni Népi Együttes 1950 tavaszán alakult, azóta hazai és külföldi néptánctalálkozók rendszeres résztvevője. Az együttes tevékenysége sokrétű, de alapja a magyar nép hagyományos tánc- és zenei kultúrája. A Debreceni Népi Együttes az Örökös Kiváló Együttes címmel, Kölcsey Ferenc- és Pro Urbe Díjjal büszkélkedhet, valamint 2008-ban Megyei Príma Díjban részesült. Tavaly a Dehir.hu oldalra leadott közönségszavazatok alapján elnyerték az „év művészeti csoportja címet” Debrecenben.
Tánckarvezetők: Herczné Barna Éva, Vámosi István. Művészeti vezetők: Hercz Beáta, Hercz Vilmos.

További információk:

A közönség által beküldött sms-ek közül több szerencsés nyertest is kisorsoltak, akiket a virágkarnevál szervezője, a Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft. telefonon külön értesít.

A fődíj „Kényeztető hétköznapok” fantázianevű 2 éjszakára szóló szállás 4 fő részére, az Avalon Resort & SPA szállodában Az Avalon Park felajánlásából.
2. ajándékcsomag tartalma: 100.000 Ft értékű vásárlási utalvány a Gulyás Tüzép felajánlásával, 10 000 Ft értékű ajándékcsomag a Hajdu Zrt. felajánlásával
5 000 Ft értékű FÓRUM vásárlási utalvány és ajándékcsomag a Debreceni Egyetem felajánlásával
3. és 4. ajándékcsomag tartalma egy-egy 10 000 Ft értékű ajándékcsomag a Hajdu Zrt. felajánlásával, illetve egy-egy 10 000 Ft értékű FÓRUM vásárlási utalvány.