Traktorhúzó verseny Hajdúböszörmény

Augusztus 12-14. között rendezik meg az V. Traktorhúzó Európa Kupát és Hajdúsági Expót Hajdúböszörményben

Helyi hírek

Versenyt, mezőgazdasági kiállítást, vásárt és több szakmai konferenciát is tartanak az ötödik traktorhúzó kupa és Hajdúsági Expó augusztus 12-14 közötti rendezvényen Hajdúböszörményben – jelentette be a város polgármestere a szervezőkkel közösen tartott sajtótájékoztatón, pénteken.

Kiss Attila kifejtette, az ország egyik legnagyobb termőterületével rendelkező városban annyi őstermelő van, mint egy-egy kisebb megyében összesen, ez pedig arra ösztönzi őket, hogy megmutathassák termékeiket és megoszthassák tapasztalataikat egymással.
Szabó Sándor, a NAK Hajdú-Bihar megyei szervezetének elnöke, társszervező, kifejtette: a hajdúböszörményi expo és traktorhúzó verseny a NAK ötödik kiemelt országos rendezvénye. A NAK 300 négyzetméteres sátrában a megye falugazdászai kihelyezett ügyfélszolgálatot tartanak, illetve tájékoztatást nyújtanak a beruházási pályázatokról.

A rendezvény ideje alatt termelői piacot is működtetnek a hagyományos élelmiszeripari termékek bemutatására és kóstolására.

Kitért még Szabó Sándor arra is, hogy várják a búzafelajánlásokat a Magyarok Kenyere programhoz, melyhez a megyei kamara hatodik alkalommal csatlakozott, s a tavalyi 32 tonnás összegyűjtött búzával harmadik helyen végeztek az országos rangsorban.
Czeglédi János, a Keleti Fejlesztő Iroda ügyvezetője, a kiállítás szervezéséért felelős szakember elmondta: a gépkiállítók 3000 négyzetméteren vonultatják fel mezőgazdasági gépeiket.

Molnár Magdolna, a rendezvénynek helyszínt biztosító iskola intézményvezetője pedig arról számolt be, hogy agrárszakképző intézményként saját versenyt is rendeznek Traktoring néven, melyre már tíz iskolából jelentkeztek versenyzők, még a határon túlról is.
Bodnár János, a Hajdúböszörményi Traktorhúzó Egyesület alelnöke elmondta: a Traktorkarnevál pénteken délután kezdődik, szombat-vasárnap tartják a traktorhúzó versenyt amatőrök és gyakorlott versenyzők számára.