Nem zavarja majd Debrecen nyugalmát az M35 bővítése

Helyi hírek

A törmeléket és az építőanyagokat sem a városon keresztül szállítják majd – hangzott el egy lakossági fórumon.

Debrecen határában, ünnepélyes keretek között tették le az M35-ös sztráda újabb szakaszának alapkövét július elején. A Debrecen és Berettyóújfalu közötti autópályát két ütemben építik. Először a 4-es főút és a 481-es számú út közötti 5,4 kilométeres szakaszt építik meg, illetve az 5 és fél kilométer hosszúságú 481-es utat. Ez a 47-est köti össze az M35-ös sztrádával.

Barcsa Lajos alpolgármester a beruházás vezetőivel kedden lakossági fórumon tájékoztatta a munkákról az érdeklődőket. Azt mondta, az M35-ös autópálya folytatása és a 481-es út hasznos Debrecen jövője szempontjából, hiszen a déli ipari parkban több ezer munkahelyet hoznak létre a elkövetkező években és az úthálózat fejlesztése fontos a repülőtér számára is. Ugyanakkor nagy segítséget jelent majd ha elkezdik építeni a főpályaudvart.

– Amennyiben a 2018 márciusi határidőt tartani tudják, akkor jelentős segítséget jelent majd a debrecenieknek ez a beruházás is, hiszen ha majd a Petőfi teret lezárjuk, egy elkerülő útként lehet használni az M35-öst is – mondta az alpolgármester.

Szász Róbert, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. projektfelelőse azt mondta, hosszú, tíz éves előkészítő munka eredménye, hogy júliusban elindulhatott a kivitelezés. Hosszan sorolta milyen engedélyek beszerzésére volt szükség ahhoz, hogy megkezdjék az építkezést. Hozzátette, mostanra elhárult minden akadály,  megépülhet az M35-ös autópálya folytatása.

– A projekt valamennyi jogerős és végrehajtható engedéllyel rendelkezik és ami még nagyon fontos dolog, hogy a beruházás megvalósításához szükséges forrás is rendelkezésünkre áll – közölte Szász Róbert projektfelelős.

A kivitelezők azt mondták, csaknem másfél millió köbméter földet fognak megmozgatni az építkezés első ütemében. A fórumon azt ígérték, hogy a munkához szükséges anyagok szállítását úgy oldják meg, hogy azzal nem zavarják majd Debrecen forgalmát.

További részletek a Dehir videójában.