Tasó László

Tasó: “Gátlástalan karaktergyilkosság kezdődött ellenem!”

Helyi hírek

Néhány napja kelt híre annak, hogy Tasó László államtitkár, Nyíradony korábbi polgármestere hiányosan adta le vagyonnyilatkozatát.

A Direkt36 szerint Tasó több földterületet évekig nem tüntetett fel, majd amikor mégis felvezette azokat vagyonnyilatkozatába, nem külön helyrajzi számmal tette azt, összesen több mint 14 hektárnyi földjével kapcsolatban közölt pontatlan vagy hiányos adatokat.

A politikus a Direkt36 nyomozását egy idő után fizetett provokációnak nevezte, kedd este pedig a Facebook-oldalán fakadt ki a vagyonáról szóló érdeklődés miatt.

“A családi házunknál Nyíradonyban zaklatták a feleségemet és véletlenül az évek óta velem haragban álló, kukkoló szomszédomat kérdezték felőlem. Zaklatták az utcán a helyieket, akiknek kevés információjuk volt a gátlástalan akcióról”

– írta az államtitkár abban a Facebook-bejegyzésben, amelyet tíz perccel a publikálása után letörölt, de a Népszabadság még előtte észre vette. .

A Direkt36 további cikket ígért Tasó nyíradonyi bizniszeiről, amire az egykori polgármester így reagált:

Kíváncsi lennék, ezt a fiatal nőt erre nevelte az édesanyja, mit szólna hozzá, ha ő látná, látta volna szüleit lejáratni akaró cikkeket, írásokat, rágalmazó kiadványokat már gyermekkora óta? Mit szólna, ha feleségként kellene megélnie mindazt, amit már a Nejem átélt, olvasott rólam, amit mondtak neki, amit el kell viselnie, és amit tettek és teszik a családunkkal?