Megnyitotta kapuit a Tisza-tavi Vízi Sétány

Helyi hírek

A jól hajózható magas vízállásnak köszönhetően a tervezettnél hamarabb, március 12-től újra minden nap várja vendégeit a Tisza-tavi Vízi Sétány.

A Tisza-tó vize fölött futó 1500 méter hosszú pallóút a poroszlói Delfin kikötőből érhető el október 31-ig naponta induló rendszeres csónakjáratokkal, vagy a szerződött partnerek csónaktúráinak keretében a Tisza-tó több kikötőjéből. A pár perces hajóúttal megközelíthető tanösvényen a pallóút körülfut egy kis belső tavon, elvezet két madárvártához és egy megfigyelőtoronyhoz is.

A tanösvény az óránként – szükség szerint sűrűbben – induló rendszeres járatokkal bejelentkezés nélkül látogatható, a vendégeknek a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság szakvezetői adnak tájékoztatást a Tisza-tó élővilágáról, történetéről.

A betekintőkből és a kilátóból szabad szemmel, a madárvilág zavarása nélkül figyelhetőek meg a táplálkozó, szárítkozó, fiókáikat nevelő, netán fészkükön ülő madarak. A természetfotózás szerelmeseinek etetőhelyek és költőszigetek kialakításával nyílik lehetőség a természet csodáinak megörökítésére.

Az alapprogram tartalma a ki- és beszállítással együtt egy közel 20 perces csónakázás és 1,5 órás séta a víz fölött kanyargó pallósoron, ami kerekesszékkel és babakocsival is bejárható. Iskolás csoportoknak kedvezményes Ökocentrum látogatással és csónaktúrával kombinált egész napos tartalmas és hasznos programot is kínálnak, melyhez természetesen kedvezményes étkezés is rendelhető.

Március 26-tól 28-ig madárgyűrűzési bemutatóval és kézműves programokkal is várják a vendégeket.