Felhős, esős idő várható

Helyi hírek

Hajnalig erősen felhős vagy borult marad az ég, legfeljebb átmeneti szakadozások lehetnek az összefüggő felhőtakarón. Sokfelé számíthatunk esőre, a déli megyékben intenzív záporok is lehetnek, sőt az esti időszakban a Dél-Dunántúlon – ahol területi átlagban is jelentős csapadékra készülhetünk – az ég is megdörrenhet. Az éjszaka második felében a magasabban fekvő helyeken havas eső, főleg a a Mecsekben havazás is lehet.

Kora reggeltől északnyugat felől gyors ütemben felszakadozik a felhőzet, a délelőtt folyamán az összefüggő csapadékzóna Erdély felé elhagyja az országot. Mögötte napközben gomolyfelhők képződnek, felhőátvonulásokra számíthatunk futó záporokkal, néhol jégdarával, illetve a hegyvidéki területeken hózáporok is kialakulhatnak, elsősorban a Balassagyarmat-Szeged vonaltól keletre. A délnyugati szél estétől északnyugatira fordul, megerősödik, a front átvonulásakor éjjel átmenetileg nagy területen viharos szélrohamok is lehetnek. A szél tartós mérséklődése szerda délutántól várható.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1, 6 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán országszerte 8, 9 fok körül valószínű.