Havi 10 ezer forintot kapnak a debreceni tehetségek

Gasztro Helyi hírek

Debrecen önkormányzata összesen 100 ezer forinttal jutalmazza tehetséges diákjait – amennyiben minden követelménynek megfelelnek.                     
2015. szeptember 1. és 2016. június 30. között 10 hónapon keresztül havi 10.000 forint összegű támogatásban részesíti azokat az általános és középiskolás korú tehetséges tanulókat, akik erre – jogszabályban meghatározott feltételeknek eleget téve – eredményesen pályáztak.

Az önkormányzatunk saját költségvetéséből, állami támogatás igénybevétele nélkül nyújtja ezt az ellátást. A debreceni tehetségek támogatását az önkormányzat azért tartja fontosnak, mert a város az ösztöndíjjal is hozzá tud járulni tehetségük további kibontakoztatásához, s az elismerés motivációként szolgálhat az újabb eredmények elérésére.

Az idei pályázók közül a feltételeknek 30 diák felelt meg, akiknek az elnyert támogatásról szóló tanúsítványokat ünnepélyes keretek között adta át Komolay Szabolcs alpolgármester 2015. október 14-én. A fiatalok közül első alkalommal részesült ilyen támogatásban 13 diák, második alkalommal 6 diák, harmadik alkalommal 4 diák, negyedik alkalommal 4 diák, ötödik alkalommal 2 diák, hetedik alkalommal 1 diák.

A támogatás feltételei, hogy közvetlenül az odaítélést megelőző, már befejezett két tanévben a tanulmányi átlag eléje a 4,5-et. Emellett a fiatalok iskolai tanulmányi eredményeik alapján, valamint szaktárgyi, műveltségi, művészeti és sportversenyeken (egyéni és csapat) elért eredményeik révén érdemelték ki a támogatást (Magyarország, és a szakminisztériumok hivatalos lapjaiban meghirdetett országos tanulmányi verseny döntőjében az első 10 helyezés valamelyikét, vagy nemzetközi, vagy országos szakszövetségi sportverseny, vagy diákolimpia, illetve művészeti verseny, vetélkedő döntőiben az első 6 helyezés valamelyikén végzett).