Szociális tapasztalatcsere Debrecenben

Gazdaság Helyi hírek

A szociális ellátásokhoz kapcsolódó börzét rendeztek civil szervezetek és intézmények részvételével 2015. szeptember 29-én a debreceni Ifjúsági Házban.

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata sikeresen pályázott az Államreform Operatív Program keretében  meghirdetett  ÁROP-1.A.3-2014. kódszámú felhívásra „Esély-Háló” Területi együttműködési programok kialakítása Debrecen járásban címmel. E projekt keretében szervezte meg a szociális börzét a Héra Egyesület. A nyílt napon a résztvevő szervezetek számára lehetőség nyílt szolgáltatásaik bemutatására, öntevékeny csoportjaik színpadi bemutatkozására, ellátottaik alkotásainak kiállítására, valamint tapasztalatcserére, kötetlen beszélgetésekre. A rendezvény célja a szociális szolgáltatások járási szinten való minél szélesebb körben való megismertetése volt.

Amint azt Bene Edit, a debreceni polgármesteri hivatal Humán Főosztályának vezetője elmondta, 20 szervezet fogadta el a meghívást a börzére, s ők mutatták be munkájukat standokon, vitrinekben, vagy éppen aktív tevékenység formájában. A börze arról is szólt, hogyan lehet segíteni a rászorulóknak, így például a szenvedélybetegeknek, időseknek, fogyatékkal élőknek, álláskeresőknek, gyermeknevelési problémákkal küzdőknek.

Bagolyné Szűcs Mariann, Hajdúsámson város esélyegyenlőségi referense szerint az „Esély-Háló”l program keretében Debrecennel való együttműködésnek nagyon sok hozadéka van települése – az ott működő intézmények, civil szervezetek – számára. Ettől az eseménytől is azt várta, hogy gazdagodnak tapasztalatokban, információkban, s lélekben is.