“Felértékelődött a közterület-felügyelők munkája”

Helyi hírek

A debreceni polgármester szerint az utóbbi időszakban felértékelődött a közterület-felügyelők munkája.

Papp László, a Megyei Jogú Városok Szövetsége (MJVSZ) közterület-felügyelői kollégiumának szerdai debreceni ülésén beszélt erről. A polgármester utalt arra, hogy a több évtizede működő helyi felügyelet jól segíti a város vezetőinek munkáját.

Egy felmérés szerint a debreceni polgárok értékrendjében az egyik legstabilabb pozíciót töltik be a közterület-felügyelők, akiknek a munkáját a biztonsággal, a szabályozottsággal, a rendezettséggel kapcsolják össze, és bíznak bennük – ismertette a polgármester.

Felidézte: a debreceni menekülttábor telítettsége a közelmúltban olyan szintű volt, hogy az már bizonyos fokú biztonsági kockázatot jelentett. Ebben a helyzetben természetes, hogy a lakosság a rendőrség és a polgárőrség mellett a közterület-felügyelők munkájára, megnyugtató jelenlétére is számíthat – fűzte hozzá Papp László.

Lelesz György, a kollégium elnöke, a debreceni közterület-felügyelet vezetője elmondta: egynapos tanácskozásukon áttekintik az önkormányzati rendészetnek a közigazgatásban betöltött szerepét. Ezen kívül véleményt cserélnek a közterület-felügyeletek által kiszabható helyszíni bírságok alkalmazásáról, a bírságnak az elzárásra történő átváltoztatásával kapcsolatos anomáliákról és a közterület-felügyeleti munka informatikai hátteréről is.