Hogy halad a nyugati kiskörút építése?

Gazdaság Helyi hírek

A debreceni kiskörút építéséről és a még hátralévő munkálatokról tartott sajtótájékoztatót Papp László polgármester.

Mint elhangzott, a beruházás a pénzügyi teljesítést tekintve jelenleg 45 százalékos készültségi fokban van, a műszaki pedig 55 százalék. Jelenleg a teljes nyomvonalon, egymással párhuzamosan zajlanak különböző munkálatok: útépítés, csapadékcsatorna építése; közvilágítás kiépítése; elektromos földkábelek és hírközlési kábelek elhelyezése; lakossági szennyvízbekötések átépítése, víznyelők építése, hírközlési védőcső-építés; talajstabilizáció; szegélyépítések vannak folyamatban.

A hátra lévő munkák a következők: járdaépítés a főpálya mellett és az Erzsébet utcán; forgalomtechnika (KRESZ-táblák, burkolati jelek és korlátok) elhelyezése; csobogók, öntözőrendszer kiépítése; gázvezetékek élőre kötése; térfigyelő kamerák telepítése; támfal építése a MÁV-rendelő előtt; a MÁV-rendelő ivóvízvezetéke bekötésének kiváltása; növénytelepítési munkák; az Erzsébet utca útszélesítése és a meglevő burkolat átépítése; a DKV troli felsővezetékeinek átszerelése az új oszlopokra, a meglevő DKV felsővezeték-tartó oszlopok kiszedése. Augusztus utolsó hetében az útépítés folyamatából az útburkolati alaprétegek kiépítése és az aszfaltozás már elkezdődött.

Az Erzsébet utca déli oldalának szélesítése kapcsán lényeges forgalomkorlátozás kerül bevezetésre 2015. szeptember 14-től: 2×1 forgalmi sávon lehet majd haladni, azaz irányonként csak egy sáv áll majd rendelkezésre, és a Petőfi térnél sem az Erzsébet utca felől, sem pedig a Wesselényi utca felől közlekedőknek nem lehet majd balra kanyarodni.