Isabel Bárbara Téllez Rosete

Diplomáciai látogatások a virágkarneváli héten Debrecenben

Helyi hírek

Debrecen számára ez a hét nem csak a 46. virágkarneválhoz kapcsolódó programok, de a testvérvárosi kapcsolatok elmélyítése szempontjából is kiemelt időszak.

Debrecen partnerségi kapcsolatainak elmélyítése, valamint az új kultúrák és tanulási formák megismerése érdekében testvérvárosi együttműködéseket elsősorban a gazdasági innováció, a kereskedelem, a befektetés és közös üzleti vállalkozások fejlesztése, a kultúra és a művészetek, a turizmus, az oktatás, a sport, valamint a tudomány és technológia területein erősítettük az elmúlt évtizedek alatt.

A virágkarnevál hetében városunkban tesznek hivatalos látogatást többek között Csehország, Németország, Románia, valamint Mexikó képviseletében Brno, Paderborn, Toluca és Nagyvárad polgármesterei, alpolgármesterei és nagykövetei, akik a hivatalos találkozó mellett a 46. Debreceni Virágkarnevál színes és változatos programjain is részt vehetnek.

Augusztus 20-án egy újabb testvérvárosi megállapodás aláírására is sor kerül, mégpedig Toluca Önkormányzata (Mexikó Szövetségi Állam) és Debrecen önkormányzata között. Az eseményen Toluca város polgármestere, Braulio Álvarez Antonio Jasso, és Mexikó Magyarországra akkreditált nagykövetasszonya, Őexc. Isabel Bárbara Téllez Rosete vesz részt.