Hétvégére strandidőt jósolnak

Helyi hírek

Hétvégén igazi kánikula lesz, irány a strand!

A Norvég-tengertől a Földközi-tenger középső medencéjéig anticiklon húzódik, amely a következő napokban tovább terjeszkedik, erősödik, áramlási rendszerében afrikai eredetű, forró, száraz levegőt szállítva Délnyugat-Európa fölé. Spanyolországban, később Franciaországban nagy területen 35, egyes körzetekben 40 fok fölé emelkedik a hőmérséklet.

A Brit-szigetektől nyugatra, a Skandináv térségben, illetve az Ural előterének déli részén ezzel szemben ciklon örvénylik, változékony az időjárás, sok a felhő, gyakran esik az eső, záporeső. Kontinensünk leghűvösebb része jelenleg a Skandináv-félsziget térsége, ahol többnyire 13 és 22 fok között alakul a csúcshőmérséklet. Szerda estig a Kárpát-medence fölé is egyre melegebb, szárazabb levegő érkezik, erősödik a nappali felmelegedés, éjszakától csapadék már sehol sem várható.

Várható időjárás az ország területén szerda estig:
————————————————–

Kedden és szerdán is túlnyomóan napos időre számíthatunk fátyol- és gomolyfelhőkkel. Éjszakától csapadék már nem várható. Kedden az északi szelet eleinte még többfelé élénk lökések kísérik, estétől már mérsékelt lesz a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 17 fok között alakul.
A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 28 és 31 fok között várható.