Közlekedési rend változás a Futófesztivál ideje alatt

Helyi hírek

A hétvégén rendezik meg az V. Rotary Futófesztivált a Nagyerdőn, mely érinti az autóbusz- és villamos-közlekedést is.

Az V. Rotary Futófesztivál zavartalan lebonyolítása érdekében 2015. március 29-én, vasárnap 10 óra 30 perctől várhatóan 17 óráig egyirányú forgalmi rend lesz a Nagyerdei körúton az Ady Endre út irányából a Simonyi útig. Ennek következtében, ezen a napon ideiglenesen változik az 1-es villamos, valamint a 10/10A/10Y-os, 12-es, 13-as, 22-es, 23Y-os, valamint a Reptéri autóbuszok útvonala.

A részletes terelőútvonalak:

10/10A jelzésű autóbusz

IT Servises Hungary Kft. irányába: Egyetem sugárút – Dóczy József utca – Móricz Zsigmond út – Pallagi út – Nagyerdei körút – Dóczy József utca és tovább az eredeti útvonalon.

Az autóbuszok az Egyetem és a Móricz Zsigmond út elnevezésű megállóhelyeket nem érintik, de a terelőútvonalon található megállóhelyeken megállnak.

10Y-os autóbusz

IT Services Hungary Kft. irányába: Egyetem sugárút – Dóczy József utca – Móricz Zsigmond út – Pallagi út – Gyógyszergyár – Pallagi út – Nagyerdei körút – Dóczy József utca és tovább az eredeti útvonalon

Az autóbuszok az Egyetem és a Móricz Zsigmond út elnevezésű megállóhelyeket nem érintik, de a terelőútvonalon található megállóhelyeken megállnak.

12-es autóbusz

Mindkét irányba: Bolyai utca – Dóczy József utca – Móricz Zsigmond út – Pallagi út – Gyógyszergyár – Pallagi út – Nagyerdei körút – Bolyai utca és tovább az eredeti útvonalon

Az autóbuszok az Egyetem, a Móricz Zsigmond út és az Egyetemi Sporttelep elnevezésű megállóhelyeket nem érintik, de a terelőútvonalon található megállóhelyeken megállnak.

13-as autóbusz

Pallagi út irányába: Egyetem sugárút – Dóczy József utca – Móricz Zsigmond út – Pallagi út és tovább az eredeti útvonalon

Az autóbuszok az Egyetem, a Klinikák és a Szociális Otthon elnevezésű megállóhelyeket nem érintik, de a terelőútvonalon található megállóhelyeken megállnak.

22-es autóbusz

Békessy Béla utca – Móricz Zsigmond út – Pallagi út – Nagyerdei körút – Hadházi út – Benczúr Gyula utca – Köztemető, főkapu és tovább az eredeti útvonalon

Az autóbuszok az Egyetemi Sporttelep, a Dóczy József utca és az Egyetem elnevezésű megállóhelyeket nem érintik, de a terelőútvonalon található megállóhelyeken megállnak.

23Y-os autóbusz

Doberdó utca irányába: Baksay Sándor utca – Hadházi út – Nagyerdei körút – Egyetem tér és tovább az eredeti útvonalon

Az autóbuszok az Oláh Gábor utca és a Kardos utca megállóhelyeket nem érintik, de a terelőútvonalon található megállóhelyeken megállnak.

Reptéri autóbusz

Mindkét irányba: Baksay Sándor utca – Hadházi út – Nagyerdei körút – Pallagi út majd tovább az eredeti útvonalon

Az autóbuszok az Oláh Gábor utca, Kardos utca, az Egyetem és a Klinikák elnevezésű megállóhelyeket nem érintik, de a Szociális Otthon megállóhelyen megállnak.

1-es villamos közlekedése

A futóverseny ideje alatt az 1-es villamos 10 óra és 17 óra között két szakaszban közlekednek:

  • Nagyállomás – Nagyerdei körút – Nagyállomás
  • Klinikák – Medgyessy sétány – Klinikák

A forgalomkorlátozás ideje alatt a villamosok az Aquaticum elnevezésű megállóhelyet nem érintik.