A könyvek mint lelki táplálékaink

Helyi hírek

Gyökössy Endre: A hét igekincse

52 elmélkedés az esztendő minden hetére

“Hogyan jutott eszembe, hogy olyan elmélkedés-sorozatot állítsak össze, amely az év minden hetére egy-egy csodálatos, drágagyöngyként ragyogó Igét állít elénk?
Egy kisfilm-sorozat ihletett meg, amit a Hét műtárgya címmel vetítettek a televízióban. Minden héten egy értékes festmény vagy szobor állt a középpontban, s a felvevő kamera a lehető leggondosabban centiméterről centiméterre mutatta be a tárgyat. Közben a bemondótól megtudtuk, ki volt az alkotója, miről híres ez a műkincs, és még sok más egyéb fontos tudnivalót is elősorolt.

Milyen jó lenne, ha egyszer ilyen alapossággal tanulmányoznánk a mi legértékesebb “műkincsünket”, Isten Igéjét, a Bibliát!” Szent Gellért Kiadó és Nyomda könyvajánlása

Magyarázatos Biblia Az újonnan revideált Károli-Biblia szövegével

“Cseri Kálmán református lelkész, Szeverényi Jánosevangélikus missziói lelkész, illetve Szenczy Sándor, aBaptista Szeretetszolgálat vezetője – egyetértettek abban, hogy korunkban az emberek „éheznek” Isten igéjére, ebben a szolgálatban pedig a Magyarázatos Biblia mérföldkövet jelenthet. Philip Yancey és Tim Stafford szakértelme tagadhatatlan, akik nemcsak ismerik, hanem értik is a Biblia üzenetét.

A már kapható Magyarázatos Biblia célja, hogy kedvet csináljon a Biblia rendszeres olvasásához, és áthidalja a kulturális szakadékot a mai olvasók és a Biblia évezredekkel ezelőtt íródott könyvei között. A magyar olvasók körében is népszerű Philip Yancey és szerzőtársa, Tim Stafford olyan többlépcsős (kéthetes, féléves, hároméves) bibliaolvasó programot állított össze, melynek révén a kiválasztott vezérfonalat követve napi egy fejezet elolvasásával átfogó képet kaphatunk a Biblia cselekményfolyamáról, belső összefüggéseiről, főbb témáiról. A kötetben közérthető és informatív magyarázó jegyzeteik segítenek azoknak az akadályoknak a leküzdésében („Elmegy a kedvem”, „Nem értem”, „Nem találom”), amelyek sokak számára megnehezítik a Biblia olvasását és megértését.” Harmat Kiadó könyvajánlata

L.B.Cowman: Forrás fakad a pusztaságban

A Forrás fakad a pusztaságban, a világszerte ismert klasszikus evangéliumi áhítatos könyv évekig táplálta és gazdagította Isten népét a „pusztában” járva. Most magyar nyelven is feltörhet a bölcsesség, a bátorítás pezsgő, tiszta folyama. A Forrás fakad a pusztaságban korszerűsített változata megújulást és felüdülést hoz a mostani generáció hűséges vándorainak az év minden napjára egy-egy igeszakasz és a hozzá kapcsolódó gondolatok segítségével. Könnyen érthető, mai nyelven, szépen adja vissza az eredeti áhítatos könyv időtlen mondanivalóját. A könyvet – Oswald Chambers Krisztus mindenekfelett című könyvéhez hasonlóan – számos nyelvre lefordították. A két műben nemcsak az közös, hogy nagyon népszerűek, hanem az is, hogy első kiadásuk ugyanabban az időszakban történt. L. B. Cowman és O. Chambers egy időben együtt is szolgálták az Urat, és mindkettőjükre nagy hatással volt C. H. Spurgeon.

nagytemplom.hu