Debrecen térségében havazott, csúsznak az utak

Helyi hírek

Több helyen ónos eső, néhol hó esik, helyenként sűrű köd is nehezíti a közlekedést – figyelmeztet a Magyar Közút Nonprofit Zrt. az MTI-hez péntek reggel eljuttatott közleményében.

Az Útinform összesítése szerint Hajdúszoboszló közelében havas eső esik, Nyíregyházánál, valamint az M35-ön Hajdúböszörménynél hó szállingózik, Debrecen térségében havazik. Edelény, Szikszó és Miskolc környékén, valamint Berettyóújfalu térségében ónos eső esik, Nyíregyháza közelében és az M3-on Emődnél ónos szitálást jeleztek.

Veszprém, Fejér és Somogy megye nagy részén, Keszthely közelében, a középső országrészben, az Alföldön, valamint Nógrád és Heves megyében, a gyorsforgalmi utak közül az M7-es balatonvilágosi szakaszán, az M0-son, az M2-esen, az M3-as gödöllői és káli szakaszán esik vagy szemerkél az eső.

Emellett a Dunántúl nyugati részén ködös, párás a levegő, Ajka és Veszprém környékén 100 és 300 méter között változik a látótávolság.

A közút munkagépei a gyorsforgalmi-, a fő- és a mellékutakat csütörtök este óta folyamatosan szórják. Ezzel együtt a közútkezelő arra kéri az autósokat, hogy főleg az ónos esővel érintett területeken fokozott óvatossággal közlekedjenek.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat péntekre több megyére és a fővárosra is figyelmeztetést adott ki az ónos eső miatt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.