60 új munkahelyet teremtett Debrecenben az édességgyártó

Gazdaság Helyi hírek

Új gyártócsarnokkal bővült a debreceni Felföldi Édességgyártó Kft: a 199 millió forintból, felerészben európai uniós támogatással elkészült beruházást pénteken adta át Papp László, Debrecen polgármestere és Felföldi József tulajdonos.

Debrecen egyik fontos és hagyományos iparágához kötődik a beruházás – mondta a polgármester, emlékeztetve arra, hogy a város gazdaságfejlesztési programjában húzóágazatként nevesítették az élelmiszeripart.

A Felföldi Édességgyártó Kft. az egyik legjelentősebb élelmiszeripari vállalkozás Debrecenben, amely a most elkészült beruházással 60 új munkahelyet is létesített – fűzte hozzá Papp László.

Felföldi József tájékoztatása szerint az édesipari termékeit 95 országba exportáló vállalkozás árbevétele az idén várhatóan eléri a 3 milliárd forintot.

Az új, csaknem 1700 négyzetméteres gyártócsarnokban a cég fejlesztői és technológusai által kidolgozott új édesipari termékek gyártása kezdődik meg – tette hozzá a cégvezető, aki elmondta azt is, hogy december elején Budapesten az Árkád üzletközpontban nyitják meg első üzletüket, amelyben olyan exkluzív élelmiszeripari termékeket forgalmaznak, amelyek másutt nem kaphatók az országban.

(Fotó: dehir.hu)