Egy debreceni parkolóban szálltak be

Helyi hírek

Román embercsempészek bíróság elé állítását javasolják a zalai rendőrök. A két férfi embertelen körülmények között 17 ázsiai bevándorlót utaztatott a furgonjában – közölte szombaton a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

A rendőrök szeptember 30-án az M70-es autóúton ellenőriztek egy Szlovénia felé haladó, román rendszámú Fiat Ducatót. A járművet egy 43 éves román férfi vezette, mellette egy 36 éves, szintén román állampolgárságú férfi ült. A kisteherautó ablaktalan és ülések nélküli rakterében összezsúfolva, embertelen körülmények között tizennégy afgán és három bangladesi állampolgárt találtak. Közülük tizenegynek magyar tartózkodási engedélye, hatnak pedig csak fényképpel és vonalkóddal ellátott beléptető kártyája volt “igazolványként”.

A két román férfi azt állította, hogy őket csak a furgon szállításával bízták meg, arról nem tudtak semmit, hogy emberek is vannak benne. Az utasok ugyanakkor elmondták, hogy Magyarországról Olaszországba akartak eljutni, és ezért több száz eurót fizettek egy pakisztáni embernek, egy debreceni parkolóban szálltak be, és megállás nélkül utaztak, míg meg nem állították őket a rendőrök.

A két román férfit előzetes letartóztatásba helyezték, az ügyben keletkezett nyomozási iratokat a rendőrség bíróság elé állítási javaslattal – azaz gyorsított eljárást indítványozva – megküldte az ügyészségnek.

Írisz Ingatlanok

Debrecen, Rákóczi utca

63 m2-es lakás kiadó
300 000 Ft

Debrecen, Diószegi útca

8 546 m2-es ipari ingatlan eladó
128 190 000 Ft

Debrecen, Diószegi útca - Ipari terület eladó a József Attila telepen

6 799 m2-es ipari ingatlan eladó
101 985 000 Ft

Debrecen, Diószegi út - Ipari telephely telek eladó

18 072 m2-es ipari ingatlan eladó
271 000 000 Ft