Teljesen felújítanák a Bem téri és a Petőfi téri parkot

Helyi hírek

Az utak és a járdák felújítása mellett parkokat építene át az önkormányzat. A Fazekas-gimnázium mellett is parkosítanának.

Varga László városfejlesztési főosztályvezető a Debrecen Televízió Esti Közelkép című műsorában elmondta, lesznek út- és járdafelújítások, sőt parkosítások is szép számmal várhatók az elkövetkező években, s ezek zömére meg is lesz a szükséges forrás.

– A debreceniek szeretnék, ha több helyen új járdák lennék, az integrált fejlesztési programban a következő uniós ciklus idején is várhatóak majd fejlesztések ezen a téren. Közel ezer kilométer járda van a városban, ezeket szeretnénk felújítani, kiszélesíteni. Az a cél, hogy legalább egy méter széles legyen majd minden gyalogút, ehhez hasonlóan a meglévő utak fenntartására is van a programban előirányzott összeg – tájékoztatott a főosztályvezető.

Várhatóan a következő hét évben 41 milliárd forint uniós támogatás érkezik a városba, az állami támogatással és a debreceni önkormányzat önerejével kiegészítve mintegy ötven milliárd forintot juthat majd fejlesztésekre – mondta a főosztályvezető.

További részletek a dehir.hu-n: http://www.dehir.hu/debrecen/uj-parkokat-is-tervez-epiteni-debrecenben-az-onkormanyzat/2014/10/15/