Bata-Jakab Zsófia

Miniszteri biztossá nevezték ki Orbán Ráhel barátnőjét

Gazdaság

Jakab Zsófia ismét fontos feladatok kapott: a kreatívipar fejlesztéséért és ágazati koordinációjáért felelős miniszteri biztos lett belőle.

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter február 15-től kezdődően a kreatívipar fejlesztéséért és ágazati koordinációjáért felelős miniszteri biztossá nevezte ki Jakab Zsófiát – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) csütörtökön az MTI-vel.

A kreatívipar világszerte a gazdaság gyorsan fejlődő és gyorsan bővülő ágazatának számít, amely a növekedés egyik motorja – írták. A tárcavezető a közlemény szerint a gazdasági növekedés helyreállításával és a fenntartható, dinamikus mértékű 4 százalékos GDP bővülés elérésével összefüggésben a miniszteri biztostól elvárja, hogy tárja fel az iparág fejlesztésének lehetőségeit, tegyen javaslatokat a növekedési potenciál kiaknázására, az ellátási láncok hatékony fejlesztésére, továbbá a nemzetközi jó gyakorlatok alkalmazására.

A miniszteri biztos ehhez kapcsolódóan felel többek közt a kreatívipari ágazati és vállalkozásfejlesztési programok megtervezésének és végrehajtásának koordinációjáért, a nemzetközi kreatívipari márkák magyarországi piacra lépésének ösztönzéséért és a hazai kreatívipari vállalkozások külpiacra lépését támogató politikák összehangolásáért.

Az Orbán Ráhellel jó barátságban lévő Jakab Zsófia – korábban Bata-Jakab Zsófia – neve ismerős lehet a Magyar Divat & Design Ügynökség Nonprofit Zrt. kapcsán, valamint a Turisztikai Ügynökség élén végzett munkája miatt is.bn-  bn

Írisz Ingatlanok

Debrecen, Rákóczi utca

63 m2-es lakás kiadó
300 000 Ft

Debrecen, Diószegi útca

8 546 m2-es ipari ingatlan eladó
128 190 000 Ft

Debrecen, Diószegi útca - Ipari terület eladó a József Attila telepen

6 799 m2-es ipari ingatlan eladó
101 985 000 Ft

Debrecen, Diószegi út - Ipari telephely telek eladó

18 072 m2-es ipari ingatlan eladó
271 000 000 Ft