Szeged, tankolás, benzinkút, benzin, Diesel, autó, közlekedés, gazdaság, drágulás, kanna

Akkorát drágultak az üzemanyagok, hogy majdnem az összes szomszédunknál olcsóbban tankolhatunk

Gazdaság

Két lépcsőben 41 forinttal drágulnak az üzemanyagok idén januárban, a második, 20 forintos emelés a hónap közepén esedékes – írtuk meg korábban.

Holtankoljak.hu adatai szerint január 4-én 561 és 599 forint volt a benzin és a gázolaj átlagos ára a magyar benzinkutakon.

Az első, január 1-től bevezetett emeléssel is drágább Magyarországon tankolni, mint a környező országok nagy részében, ezért a jövőben a magyar határ mentén megindulhat a benzinturizmus.

vg.hu gyűjtése alapján, 380 forintos euróárfolyammal számolva Horvátországban, Szlovéniában és Romániában is olcsóbb a magyar átlagárnál a benzin és a dízel, míg Szlovákiában csak gázolajat lehet olcsóbban venni, mint itthon.

Horvátországban a benzin és a gázolaj is 532 forintnak megfelelő euróba kerül, Szlovéniában pedig benzint 520, dízelt 560 forintért lehet tankolni átlagosan. Romániában 508 és 544 forintban kerül egy-egy liter üzemanyag, Szlovákiában pedig a benzin 589, a dízel 570 forintba kerül most, de szlovák szakértők szerint könnyen lehet, hogy a közeljövőben a benzin ára is 570 forint körülre eshet.

– áll a gyűjtésben.