Szijjártó Péter

Szijjártó: újabb légijárat létesül Kína és Magyarország között

Gazdaság

Újabb légijárat létesül Magyarország és Kína között: a China Eastern légitársaság június közepétől heti kétszer repül majd Ningbo és Budapest között – írta a külgazdasági és külügyminiszter a közösségi oldalán szerdán.

Szijjártó Péter hozzátette: Kínában a közelmúltban feloldották a koronavírus miatti korlátozásokat, így a kínai állampolgárok újra utazhatnak. Meg is indult a verseny Európában a kínai turistákért, és ebben a versenyben azok az országok lesznek nyertesek, amelyek több és jobb légi összeköttetéssel rendelkeznek Kínával.

A miniszter beszámolt arról, hogy ennek érdekében nemrég módosították a kétoldalú légi közlekedési megállapodást, és az első jó hír meg is érkezett, hiszen újabb légijárat létesül a két ország között. Ugyanis a China Eastern légitársaság június közepétől heti kétszer repül majd Ningbo és Budapest között – írta.

Új hét, újabb kínai akkumulátorgyár érkezhet: na de melyik város lesz a “szerencsés”?

Ningbo eddig is fontos szerepet játszott a Kína-Közép-Európa kereskedelmi együttműködésben, ráadásul Kína negyedik legnagyobb gazdasági teljesítménnyel rendelkező tartományának logisztikai központja, erős autóiparral.

“Az új járat beindítása közelebb visz minket ahhoz, hogy visszaszerezzük a COVID előtti pozíciónkat, amikor is a közép-európai fővárosok közül Budapestre érkezett a legtöbb járat Kínából”

– hangsúlyozta a miniszter a miniszter.