Mészáros Lőrinc

Nemzetgazdasági szempontból kiemelt beruházás lesz a Debrecenben épülő kínai akkumulátorgyár, Mészárost is beveszik a buliba

Gazdaság

Nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánította Orbán Viktor a Debrecenben megvalósuló ipari telephely kialakítását – derül ki a csütörtök esti Magyar Közlönyből.

A rendelet szerint a kormány öt éven keresztül 88 milliárdot pumpál infrastuktúra-fejlesztésbe, idén 6,8 milliárd forintot különítenek el.

Bevették a projektbe a teljesen fogalmatlan Mészáros Lőrinc által tulajdonolt Opus Titászt is mely az elosztó hálózati fejlesztések megépítéséhez 16,68 milliárd forintot kap az adófizetők pénzéből. Részt vesz a munkában a MAVIR Zrt, az állami tulajdonban lévő MVM Démász, valamint Debrecen város önkormányzata.

Papp László polgármester a csütörtöki közgyűlésen úgy fogalmazott, azonnal visszavonul a politikától, ha a kormány különleges gazdasági övezetté nyilvánítja az akkumulátorgyár területét. Ez egyelőre nem történt meg, de mintha szorulna a hurok a város nyaka körül.