Napelemet az Alföldre!

Gazdaság

A megújuló energiaforrások egyre nagyobb teret nyernek, amire csak még inkább ráerősítenek az utóbbi idők történései a nagyvilágban. Ezen a téren Magyarország szerencsésnek mondhatja magát, hiszen napsütéses órákban gazdag, amin belül a délkeleti régió a legjobb e téren. Emiatt, ha napelemet az Alföldre szeretnénk telepíteni akkor ezen nem kell kétszer elgondolkodni.

Megéri napelemet tenni alföldi ingatlanra?

Hazánk fekvése és időjárási viszonyait figyelembe véve azt mondhatjuk, hogy a napsütéses órákban leggazdagabb területnek számít. Az alföldi területeken ugyanis akár 2000 óra felett is lehet a napsütéses órák száma. Ez azt jelenti, hogy ebből a szempontból az Alföld az egyik legjobb választás lehet napelemes rendszerek telepítése szempontjából. Ráadásul az ország többi részével ellentétben itt a monokristályos napelemek élvezhetnek előnyt, amelyek a direkt napsütést hasznosítják jobban.

Természetesen a megfelelő napelem típus és maga a rendszer kiválasztásához a legjobb, ha egy hozzáértő szakértő céget választunk majd. Az adott ingatlan állapota, fekvése, tetőszerkezetének kialakítása mind beleszólhat a rendszer méretébe, kialakításába, ami végső soron a jövőbeni anyagiakra is kihathat majd. Mindezek ellenére a napelemes rendszerek egyre népszerűbbek, hiszen mindenki szeretne energetikai szempontból függetlenné válni.

A legjobb napelemes kivitelező kiválasztása

Mivel a napelemek telepítése egyre népszerűbb, így érthető módon a kínálat is egyre szélesebb, amit az egyre több napelemes cég is jelez számunkra. A szélesebb kínálat azonban egyben nehezebb döntéssel is járhat, hiszen egy megbízható, minőségi munkát végző partnert szeretne mindenki magának.

Ahhoz, hogy megtalálhassuk az ideális céget számunkra, a legegyszerűbb ha az internetet hívjuk segítségül. A világhálón ugyanis számos honlapon utánajárhatunk, hogy az adott cég milyen szolgáltatás portfólióval rendelkezik. Persze amennyiben helyben van pár hasonló cég őket is meglátogathatjuk. Legyen szó azonban akár netes keresésről, akár személyes egyeztetésről mindenképp érdemes az adott cég portfóliója iránt érdeklődni a korábbi munkáikról. A számos korábbi munka ugyanis alátámaszthatja, hogy az adott cég tényleg minőségi munkát végez, és komoly tapasztalattal rendelkezik.

Amennyiben egy cég már megfelelő tapasztalattal bír és sok munkát elvégzett, akkor valószínűleg annak szolgáltatásai is teljeskörűek. Ezen a téren érdemes figyelni, hogy a felmérés, tervezés és a kiépítés kéz a kézben járjon az adott cégnél, hiszen ezzel sok fejfájástól kímélhetjük meg magunkat.

Végül de nem utolsó sorban a jövőre is érdemes gondolni. Ezen a téren a vállalt garancia időtartama és feltételei mérvadóak lehetnek, illetve emellett az sem elhanyagolható, hogy a cég honnan szerzi be és milyen gyártók termékeit. E tekintetben a közvetlen gyártói kapcsolattal bíró cégek lehetnek a legjobb választás, hiszen egy nem várt hiba, meghibásodás javítása sokkal könnyebb, ha közvetlenül a gyártótól érkezik az új alkotóelem.

Megbízható napelemes kivitelező cégek az Alföldön

A fentieken felül persze sok más egyéb választási szempont is felmerülhet, mint az ár, teljesítési határidő, szimpátia. Amennyiben azonban egy megbízható céget keresnénk, akkor ehhez a legjobb, ha meglátogatjuk a Magyar Napelem Napkollektor Szövetség honlapját. A Szövetség oldalán ugyanis egyszerűen rászűrhetünk a szegedi, vagy épp kecskeméti napelem cégekre, de minden alföldi megyére rátekinthetünk.

Összegezve:

Az alföldi régió tehát ideális lehet egy-egy napelemes rendszer telepítésére, akár háztartásokban, akár cégek számára telephelyen is és akkor még nem is beszéltünk a valódi naperőművekről. Ahhoz azonban, hogy valóban hosszú élettartamú rendszer szolgálja ki energiaigényünket, mindenképp jó a megbízható céget választunk a kivitelezéshez, amihez az MNNSZ adatbázisa nyújthat segítséget. (x)