Személyi változás a Debreceni Vagyonkezelő Zrt. igazgatóságában

Gazdaság

2021. január 31-én lejár a Debreceni Vagyonkezelő Zrt. igazgatósági tagjainak megbízatása. A javaslat szerint a következő, ötéves ciklusban új tagként Gerbrant Redmer de Boer kerülhet be a testületbe – erről tájékoztatta az önkormányzati képviselőket Papp László polgármester.
A járványügyi veszélyhelyzet miatt a polgármester a közgyűlés hatáskörében eljárva hoz döntéseket, így a Debreceni Vagyonkezelő Zrt. új igazgatósági tagjainak megválasztásáról is. A városvezető a döntés meghozatalát megelőzően a javasolt tagokról a képviselők véleményét is kikéri.

Új tagként kerülhet az igazgatóságba Gerbrant Redmer de Boer, aki Hollandiában született 1969-ben. A Groningeni Egyetemen szerzett diplomát földrajztudományok terén. Angliai, majd spanyolországi tanulmányai végeztével pedig közgazdászként diplomázott.

1994 óta él Debrecenben, itt alapított családot. Magyarországi pályafutását a Nutricia Magyarország Kft.-nél kezdte, ahol éveken át vezetői pozíciókat töltött be. 2000-től nyolc éven keresztül Kolozsváron, a FrieslandCampina romániai érdekeltségénél volt vezérigazgató. 2008-ban visszatért Debrecenbe, és a Sole-Mizo Zrt. vezérigazgatója lett. Azóta is vezeti a céget. Anyanyelve, a holland mellett magyarul, angolul, németül, románul, spanyolul, franciául és fríz nyelven is beszél. Nemzetközi vállalatvezetői tapasztalatával jelentős segítséget nyújthat a Debreceni Vagyonkezelő Zrt. jövőbeni működéséhez.

A javaslat szerint az igazgatóság összetétele más tekintetben változatlan marad. A jelenlegi elnök dr. Mészáros József 56 éves jogász, 1990 óta él Debrecenben. Jelenleg a Debreceni Egyetem Rektori-Kancellári Kabinet kabinetfőnök-főigazgatója. A Debreceni Vagyonkezelő Zrt. munkájában alapítása óta vesz részt: kezdetben a felügyelő bizottságban, majd a munkaszervezetben, jelenleg pedig az igazgatóságban.